Ένα μήνα σε τεχνητό κώμα ο Σούμι – Όλοι στο πλευρό του για τη μεγάλη μάχη!

29/01/2014 - Ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι παλικάρι και το παλεύει! Ένα μήνα μετά το σοβαρό τραυματισμό του ενώ έκανε σκι στο Μεριμπέλ, στις γαλλικές Άλπεις, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής στη Φόρμουλα 1 παραμένει στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ ευρισκόμενος σε τεχνικό κώμα και παλεύοντας να κρατηθεί στη ζωή και να συναντήσει και πάλι τους αγαπημένους του.

Ο Σουμάχερ εισήχθη στη νευροχειρουργική κλινική του νοσοκομείου την 29η Δεκεμβρίου, όταν έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι ενώ έκανε σκι εκτός πίστας. Από την ημέρα εκείνη, νοσηλεύεται σε τεχνητό κώμα. Οι

φίλοι του πάντως δεν τον ξεχνούν και συνεχίζουν να τον υποστηρίζουν με όποιο τρόπο μπορούν:

«Πρέπει να προσευχόμαστε, να ελπίζουμε και να προσδοκούμε ότι θα γίνει ένα θαύμα, ότι θα ξυπνήσει και θα είναι όπως παλιά», δήλωσε σήμερα ο Γερμανός πιλότος της Red Bull, ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπάστιαν Φέτελ τον οποίο στην αρχή της καριέρας του πολλοί συνέκριναν με τον Σουμάχερ και του είχαν δώσει το προσωνύμιο «Baby Schumi».

Η κατασκευάστρια εταιρία, την οποία εκπροσώπησε ο «Schumi» (2010-2012), ανακοίνωσε πως τα μονοθέσιά της θα έχουν γραμμένη στο πλάι τη φράση «#KeepFightingMichael», προτρέποντας τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή τής Φόρμουλα 1 να μην εγκαταλείψει την προσπάθεια για να κρατηθεί στη ζωή, ένα μήνα μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στις Άλπεις.

«Μίκαελ, παρακολουθώ καθημερινά την πρόοδό σου και είμαι κοντά σου. Ελπίζω ότι θα μπορέσω να σου μιλήσω πολύ σύντομα», έγραψε από την πλευρά του ο Νίκι Λάουντα -τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τις δεκαετίες του '70 και του '80- στην επίσημη ιστοσελίδα της Ferrari, όπου πολλοί αφήνουν μηνύματα συμπαράστασης στον Σουμάχερ.

Όπως αναφέρει η γαλλική «L’ Equipe», οι γιατροί του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, πήραν την απόφαση να τον «ξυπνήσουν» από το τεχνητό κώμα. Ο Σουμάχερ δείχνει να ανταποκρίνεται θετικά στη φάση βαθμιαίας αφύπνισης, που ξεκίνησε τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο, οι γιατροί εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί με την κατάσταση του.

Να σημειωθεί ότι, οι γιατροί αποφασίζουν να διακόψουν το τεχνητό κώμα όταν η πίεση στο κρανίο πέσει σε χαμηλά επίπεδα και παραμείνει σταθερή. Όταν ένας ασθενής βγαίνει από το τεχνητό κώμα οι γιατροί ελέγχουν τις αντιδράσεις του. «Βλέπουμε εάν επικοινωνεί, εάν αντιδρά στους ερεθισμούς, δίνοντάς του εντολές όπως να σφίξει το χέρι ή να κλείσει τα μάτια», δήλωσε ο καθηγητής Ζεράρ Οντιμπέρ, της νευροχειρουργικής μονάδας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Οι ειδικοί ωστόσο επισημαίνουν ότι ακόμη και αν ο τραυματίας ξυπνήσει και ανταποκρίνεται καλά, ο δρόμος για την πλήρη αποκατάσταση παραμένει μακρύς και μπορεί να φτάσει από το ένα μέχρι και τα τρία χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα