Έκτροπα, ματσάρα, κροτίδες, διακοπή και… πρωτάθλημα στον ΠΑΟ [Εικόνες]

Με τον χειρότερο τρόπο (για το Ελληνικό μπάσκετ) φαίνεται να τελειώνει το φετινό πρωτάθλημα της Α1, καθώς ο 3ος τελικός ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟ στο ΣΕΦ δεν τελείωσε ποτέ. Και παρά τις προσπάθειες που έγιναν από τους ανθρώπους και των δύο ομάδων, ώστε να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση, μερικοί ανεγκέφαλοι δεν δέχθηκαν να εκκενώσουν το γήπεδο, με αποτέλεσμα οι διαιτητές να

αποφασίσουν την οριστική διακοπή του ματς και το πρωτάθλημα να πηγαίνει στους Πράσινους.

Έμενε 1 λεπτό και 27 δευτερόλεπτα για ολοκληρωθεί το ντέρμπι, ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά στο σκορ με 76-72, ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε πάρει τάιμ άουτ για τα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν άρχισαν να πέφτουν κροτίδες και φωτοβολίδες στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Αμέσως οι παίκτες έσπευσαν να προστατευθούν στα αποδυτήρια και εκεί τελείωσαν όλα.

Μετά από διαβουλεύσεις ανάμεσα στους παράγοντες των δύο ομάδων και τους διαιτητές, αποφασίστηκε η εκκένωση του γηπέδου, ώστε να ολοκληρωθεί η αναμέτρηση. Ωστόσο μερικοί ανεγκέφαλοι του Ολυμπιακού θεώρησαν δικαίωμά τους να μείνουν μέσα στο ΣΕΦ και παρά τις εκκλήσεις από τα μεγάφωνα, αλλά και του Μίλαν Τόμιτς (ο οποίος πήγε και τους μίλησε τετ α τετ) δεν έφυγαν από τη θέση τους.

Το αποτέλεσμα ήταν οι διαιτητές να διακόψουν οριστικά τον τελικό εις βάρος του Ολυμπιακού και το πρωτάθλημα να πηγαίνει έτσι στον Παναθηναϊκό, ενώ είναι σίγουρο ότι θα πέσει βαριά «καμπάνα» στους Ερυθρόλευκους.

Το ματς μέχρι την διακοπή του

Και όμως αυτό το ματς ήταν το καλύτερο (αγωνιστικά) μέχρι την διακοπή του, που είχαμε δεις στους φετινούς τελικούς!

Οι Πράσινοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση, έχοντας και το ψυχολογικό αβαντάζ μετά τις 2 συνεχόμενες νίκες και κατάφεραν να προηγηθούν με 24-14 στο πρώτο 10λεπτο, έχοντας τον Ούκιτς σε τρελά κέφια, ενώ για τους Ερυθρόλευκους μόνο ο Πρίντεζης έδειχνε να έχει δυνάμεις.

Με το ξεκίνημα όμως της δεύτερης περιόδου ο Ολυμπιακός προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, να επιβάλει τον ρυθμό του και σταδιακά μείωσε και στο 14′ πήρε κεφάλι στην αναμέτρηση με 30-28. Από εκεί ξεκίνησε και το θρίλερ, καθώς οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο, με τους Σπανούλη, Λο, Πρίντεζη και Σλούκα από τη μία πλευρά και Ούκιτς, Τσαρτσαρή και Διαμαντίδη από την άλλη να έχουν πάρει την κατάσταση πάνω τους.

Μάλιστα ο αρχηγός του Παναθηναϊκού πήγε να πάρει το παιχνίδι μόνος του, όταν στο 32′ με δύο διαδοχικά τρίποντα έδωσε διαφορά 7 πόντων στους φιλοξενούμενους (63-70). Ωστόσο ο Ολυμπιακός με ψύχραιμες επιλογές κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, μέχρι που φτάσαμε στο 1′ 27” πριν το τέλος…

Tα δεκάλεπτα: 17-24, 39-35, 61-60, –.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Σλούκας 8 (1), Σπανούλης 13 (1), Παπανικολάου 8 (2), Πρίντεζης 12 (3), Πάουελ, Κατσίβελης 3, Λο 9, Περπέρογλου 5 (1), Άντιτς 2, Χάινς 10.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Διαμαντίδης 18 (5), Ούκιτς 10 (2), Ματσιούλης 11 (2), Γκιστ 4 (1), Λάσμε 12, Κάρι 4, Μπράμος 3 (1), Γκουίν, Τσαρτσαρής 14 (1), Σχορτσιανίτης, Ξανθόπουλος. Κάντε κλικ επάνω στις φωτογραφίες για να μεγαλώσουν.
Keywords
Τυχαία Θέματα