Έκθεση ΔΝΤ: Το χρέος δεν είναι βιώσιμο, πρέπει να κουρευτεί – Η Ελλάδα χρειάζεται 50 δισ. μέχρι το 2018

19:13 2/7/2015 - Πηγή: KoolNews

Την ανάγκη να υπάρξει «κούρεμα» του ελληνικού χρέους υπογραμμίζει στην έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το ΔΝΤ.

Στην έκθεση, το ΔΝΤ αναφέρει ότι μέχρι τις εκλογές, η ελληνική οικονομία και το χρέος ακολουθούσαν καλή πορεία. Σύμφωνα με το ΔΝΤ μετά την τελευταία αξιολόγηση

του ελληνικού προγράμματος, η οποία έγινε τον Μάιο του 2014, το ελληνικό χρέος ακολουθούσε καλή πορεία ούτως ώστε να καταστεί βιώσιμο, ενώ ανάλογα θετική πορεία ακολουθούσε και η οικονομία.

Εάν αυτή η πορεία συνεχιζόταν, τότε η δέσμευση για ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους – η οποία είναι καταγεγραμμένη στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο τον Νοέμβριο του 2012 – δεν θα ήταν απαραίτητη.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα πάντα με το ΔΝΤ, εάν οι μεταρρυθμίσεις οι οποίες βρίσκονται υπό εξέταση (σ.σ.: προφανώς το Ταμείο αναφέρεται στις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα που περιλαμβάνονται στην πρόταση που έχουν καταθέσει οι θεσμοί στην ελληνική κυβέρνηση), χαλαρώσουν ακόμη περισσότερο και κυρίως σε ό,τι αφορά τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα και τις δομικές μεταρρυθμίσεις, το «κούρεμα» του χρέους θα ήταν απαραίτητο.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την έκθεση του ΔΝΤ πατήστε ΕΔΩ

The post Έκθεση ΔΝΤ: Το χρέος δεν είναι βιώσιμο, πρέπει να κουρευτεί – Η Ελλάδα χρειάζεται 50 δισ. μέχρι το 2018 appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έκθεση ΔΝΤ, Ελλάδα, 2018,ekthesi dnt, ellada, 2018