Είστε single και σας τη «σπάει»; – Έρευνα αποδεικνύει ότι οι έξυπνοι άνθρωποι δεν κάνουν καλές σχέσεις

Μία νέα έρευνα έρχεται να αναπτερώσει το ηθικό όλων των single καθώς αποδείχτηκε ότι οι άνθρωποι με υψηλό δείκτη νοημοσύνης όχι μόνο δεν μπορούν να σταυρώσουν σχέση αλλά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν κιόλας στις βασικές λειτουργίες της ανθρώπινης ζωής όπως για παράδειγμα στο γάμο και τα παιδιά.

Το London School of Economics και το Κολέγιο Μπίρμπεκ

συγκέντρωσαν πάμπολλες έρευνες για τις διαπροσωπικές σχέσεις οι οποίες είχαν γίνει από πανεπιστημιακά ιδρύματα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι οι ιδιαίτερα έξυπνοι άνθρωποι δεν τα πάνε καλά στις σχέσεις τους και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στον γάμο και την ανατροφή των παιδιών.

Το αποτέλεσμα βασίζεται στο εξής επιχείρημα: Από την αρχή της ιστορίας και για εκατομμύρια χρόνια, ο άνθρωπος ήταν φτιαγμένος για να βρίσκει λύσεις προκειμένου να επιβιώσει. Δηλαδή να βρίσκει τρόπους να εξασφαλίζει βασικά πράγματα στην ζωή του όπως το νόστιμο φαγητό, η ασφαλής στέγη και η αναπαραγωγή με ελκυστικά άτομα.

Όμως, με τη βιομηχανική επανάσταση και την ακόλουθη επανάσταση της υψηλής τεχνολογίας, εδώ και δύο αιώνες περίπου, η ανθρωπότητα ήρθε αντιμέτωπη με καινούργια συστήματα. Τα περισσότερα από τα προβλήματα που έχει να λύσει ο σύγχρονος άνθρωπος είναι καινοτομικά και πολύπλοκα – να είναι καλός μαθητής, να βρει δουλειά, να κάνει τα πάντα μέσω υπολογιστή.

Αυτό που διαπίστωσαν οι επιστήμονες είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν υψηλό δείκτη ευφυίας, δηλαδή πάνω από το μέσο όρο, μπορεί να τα πηγαίνουν καλά στη σύγχρονη πραγματικότητα αλλά τα πάνε χάλια με τις παραδοσιακές πλευρές της ζωής τους, όπως για παράδειγμα την εύρεση συντρόφου, την τεκνοποίηση και την δημιουργία φίλων. Σε αυτά η υψηλή νοημοσύνη όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά σύμφωνα με τους επιστήμονες κάνει τους ανθρώπους να τα θαλασσώνουν.

Η συλλογική ευφυΐα εξελίχθηκε ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει καινοτομικά προβλήματα και κατά κάποιο τρόπο ήρθε σε σύγκρουση με την παραδοσιακή δομή της. Έτσι, πιο έξυπνοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να ενστερνιστούν ιδέες για πράγματα που οι πρόγονοι μας απλά απλά δεν είχαν αντιμετωπίσει ποτέ 100.000 χρόνια πριν. Επίσης οι έξυπνοι άνθρωποι είναι νυχτερινοί τύποι επειδή το ανθρώπινο γένος είναι σχεδιασμένο για να ξυπνά όταν ανατέλλει ο ήλιος και να κοιμάται όταν δύει.

Παράλληλα είναι πιθανότερο να τους αρέσει η ορχηστρική μουσική επειδή η μουσική από την καταγωγή της βασιζόταν μόνο στην φωνή. Επιπροσθέτως είναι πολύ πιθανό να καταναλώνουν αλκοόλ, να καπνίζουν τσιγάρα και να κάνουν ναρκωτικά επειδή όλες αυτές οι ουσίες είναι καινούριες και δεν υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι οι πιο έξυπνοι άνθρωποι πίνουν περισσότερο και συχνότερα.

Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν γίνονται πάντα καλοί γονείς και φίλοι. Οι δε έξυπνες γυναίκες είναι πολύ λιγότερο πιθανό να γίνουν μάνες καθώς η αναπαραγωγική διαδικασία είναι ο έσχατος στόχος για όλους τους ζώντες οργανισμούς, πόσο μάλλον για το ανθρώπινο είδος που είναι από την απαρχή του και το σεξ γίνεται όχι μόνο γι αυτό τον λόγο αλλά και για απόλαυση. Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες – είναι λιγότερο πιθανό να γίνουν γονείς.

The post Είστε single και σας τη «σπάει»; – Έρευνα αποδεικνύει ότι οι έξυπνοι άνθρωποι δεν κάνουν καλές σχέσεις appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα