Εισαγγελική έρευνα και σε πολιτικά πρόσωπα για τυχόν παραβιάσεις των capital controls

15:53 5/8/2015 - Πηγή: KoolNews

Την παρέμβαση της εισαγγελίας Εφετών προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δημήτρη Μάρδα στη Βουλή και δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν ότι πολίτες και πολιτικοί κατάφεραν να ξεπεράσουν τα capital controls με τη βοήθεια γνωριμιών τους.

Συγκεκριμένα, με παραγγελία του, ο Ισίδωρος Ντογιάκος ζητά από τον αναπληρωτή διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Γιώργο Γεράκη να διενεργήσει ο ίδιος προσωπικά προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελιών, αλλά και το ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινων πράξεων εκ μέρους οποιουδήποτε όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Επίσης, επειδή ενδεχομένως η έρευνα να «ακουμπήσει» και πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Ντογιάκος ζήτησε τη συνδρομή προς τον εισαγγελέα Γ. Γεράκη και άλλων αρμοδίων ανακριτικών αρχών, μεταξύ των οποίων της Εισαγγελίας Διαφθοράς, των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος, της οικονομικής αστυνομίας και του ΣΔΟΕ.

The post Εισαγγελική έρευνα και σε πολιτικά πρόσωπα για τυχόν παραβιάσεις των capital controls appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα