Είσαι της γνώσης; Πού θα βρεις φθηνά βιβλία στην Αθήνα

Αν είσαι βιβλιοφάγος, θα έχεις νιώσει την επίδραση της οικονομικής κρίσης στη εξάρτησή σου για τα καλά. Πάνε οι εποχές που πήγαινες περιχαρής στο βιβλιοπωλείο και αγόραζες αγόγγυστα δυο, τρία ή και τέσσερα βιβλία. Τώρα, όταν ένα βιβλίο στοιχίζει 20 – 25 ευρώ και το πορτοφόλι σφραγίζει και μόνο στην ιδέα τέτοιου αποχωρισμού, δεν τίθεται θέμα αγοράς ούτε ενός βιβλίου. Όμως, μην απελπίζεσαι. Υπάρχει λύση.

Αν είσαι

από τους ρομαντικούς, από τους φίλους του μυστηρίου, σίγουρα θα έχεις ζηλέψει τις σκηνές των ταινιών όπου ο ήρωας χώνεται σε κάτι μικροσκοπικά βιβλιοπωλεία κατακλυσμένα από βιβλία και ψάχνει αγωνιωδώς τίτλους και σελίδες. Θα σε έχει γοητεύσει ο χαμηλός φωτισμός, ο περιορισμένος χώρος από τις στοιβάδες των βιβλίων, οι κιτρινισμένες από τον χρόνο σελίδες. Ε λοιπόν αυτά τα μέρη δεν υπάρχουν μόνο στις ταινίες. Είναι κρυμμένα στην πόλη και αποτελούν τη λύση στο πρόβλημά σου.

Τα παλαιοβιβλιοπωλεία και τα βιβλιοπωλεία με μεταχειρισμένα βιβλία είναι παρεξηγημένα στην Ελλάδα. Σε άλλες χώρες αποτελούν θεσμό και χαίρουν σεβασμού και προσοχής. Εκεί στρέφονται όλοι οι μεγάλοι συλλέκτες. Μιλάμε για πολλά λεφτά, όχι τίποτα ψίχουλα. Η κουλτούρα αυτή, όμως, δεν έχει περάσει και σε εμάς. Μάλλον είναι καιρός να την υιοθετήσουμε. Όχι μόνο προσφέρουν βιβλία σε εξαιρετική κατάσταση και ιδανικές για την εποχή τιμές, αλλά σου χαρίζουν και το κλίμα μιας άλλης εποχής, ένα μυστικιστικό και μυστηριώδες κλίμα. Επισκέψου κάποια από τα βιβλιοπωλεία παρακάτω και γίνε ο εξερευνητής που ζήλευες στις Χολλυγουντιανές ταινίες.

1. Κουλτούρα: Μαντζάρου 4, Κολωνάκι (2103636281-2103634174)

Θα βρεις βιβλία και περιοδικά, παλιά αλλά και πιο καινούργια, σπάνια και δυσεύρετα έντυπα, αλλά και κάποια που απλώς είναι περίεργα.

2. Ερατώ: Θησείου 9, Μοναστηράκι (2103311991) eratobooks.gr

Σε αυτό το παλαιοβιβλιοπωλείο θα βρεις ελληνικά και ξενόγλωσσα βιβλία, ποίηση, λογοτεχνία, αρχαιοελληνικά κείμενα και εκδόσεις από το Λονδίνο και το Παρίσι. Συνολικά το κατάστημα διαθέτει πάνω από 50.000 τίτλους και χιλιάδες γκραβούρες. Σκέτος θησαυρός !

3. Παλαιοβιβλιοπωλείο Ν. Χρυσός: Χαριλάου Τρικούπη 63 & Δερβενίων 106 81 – Αθήνα (2103631821) www.oldbooks.gr

Ετοιμάσου να μαγευτείς από τις τιμές. ξεκινώντας από 1 ευρώ μπορείς να βρεις παλιά και νέα βιβλία στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Με το ίδιο ποσό λοιπόν που σε κάποιο άλλο βιβλιοπωλείο θα αγόραζες ένα ή δύο βιβλία στο Παλαιοβιβλιοπωλείο μπορείς να διαβάσεις πέντε ή και έξι τίτλους, από κάθε θεματολογία. Ελληνική ή ξένη λογοτεχνία, δοκίμιο, ιστορία, φιλοσοφία, ψυχολογία, καλές τέχνες, θέατρο, κινηματογράφος, πολιτικές επιστήμες, κοινωνιολογία κι ακόμα κόμικς, περιοδικά, βιβλία τσέπης. Θα βρεις τόσο πρώτες εκδόσεις όσο και μεταχειρισμένα αντίτυπα, αλλά και σπάνια βιβλία. Στον ζεστό αυτό χώρο μπορείς επίσης να απολαύσεις τον καφέ σου και να συζητήσεις με άλλους αναγνώστες.

4. Second Hand Books: Ραγκαβή 53, Γκύζη (2106470895) www.secondhandbooks.gr

Ένα νέο κατάστημα second hand βιβλίου στην Αθήνα. Ένας σύγχρονος χώρος που φιλοξενεί μια πλούσια συλλογή βιβλίων κάθε θεματολογίας στις πιο προσιτές τιμές της αγοράς. Αναζήτησε τίτλους από την σύγχρονη και την κλασσική λογοτεχνία, μελέτες φιλολογίας, φιλοσοφίας, ψυχολογίας, ιστορικά βιβλία για κάθε περίοδο, κόμικς, θέατρο, λεξικά και πολυτελή λευκώματα για υπέροχα δώρα.

5. Τιπούκειτος: Ηφαίστου 20, Μοναστηράκι – εντός στοάς – ( 2103210298)

Λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια μέσα στη Μουσική Στοά της Ηφαίστου. Εδώ θα βρεις παλιά βιβλία που αγοράζονται από αγγελίες, από ιδιώτες και από τους πωλητές που μαζεύονται τα ξημερώματα της Κυριακής στην υπαίθρια αγορά της οδού Θεσσαλονίκης στο Γκάζι κοντά στο Πιλοποιείο του Πουλόπουλου.

6. ΙΣΤΩΡ: Ιπποκράτους 156, Ζ. Πηγής 12-14 και Σόλωνος (2106435762) www.booksistor.gr

Στα ράφια του υπάρχουν περισσότεροι από εκατό χιλιάδες τίτλοι παλαιών βιβλίων. Ο ιδιοκτήτης του Γιάννης Πανουσόπουλος έχει συγκεντρώσει βιβλία και περιοδικά από δεύτερο χέρι, εξαντλημένες εκδόσεις, παλιές εκδόσεις και αρχεία. Έχει επίσης δημιουργήσει μια πολύ καλή βάση δεδομένων της ελληνικής βιβλιογραφίας και μπορεί να σου δώσει πολλές σχετικές πληροφορίες.

7. Ταμάρα Χιωτάκη: Νορμάνου 7, Μοναστηράκι (2103247835) palaiovivliopoleio.gr

Συλλέγει τα βιβλία της από γυρολόγους, παλαιοπώλες, δημοπρασίες, ιδιώτες που αδειάζουν τις βιβλιοθήκες τους και περαστικούς που έρχονται να πουλήσουν. Θα βρεις φτηνά βιβλία και περιοδικά από δεύτερο χέρι αλλά και κάποια σπάνια συλλεκτικά κομμάτια.

8. Ζέφυρος Άρης: Καποδιστρίου 16, Πειραιάς (2104179237) www.tabiblia.gr

Βιβλία αλλοτινών χρόνων στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς. Ελληνικά και ξενόγλωσσα, μεταχειρισμένα αλλά και άκοπα, ποικίλης θεματολογίας, για μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Το κατάστημα απέχει λίγα μόλις μέτρα από το σταθμό του ηλεκτρικού τραίνου(ΗΣΑΠ)του Πειραιά.

9. Βιβλιοχαμός: Γενναδίου 5-7 (2103824629)

Πάνω από 30.000 τίτλοι μεταχειρισμένων βιβλίων κι ένα ξεχωριστό δωμάτιο προσφορών, όπου οι τιμές είναι εκπληκτικά χαμηλές.

The post Είσαι της γνώσης; Πού θα βρεις φθηνά βιβλία στην Αθήνα appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα