Είμαστε μαλάκες από τα 13;

Μια 14χρονη διαπομπεύτηκε στο internet από τον 13χρονο “φίλο” της. Είναι θέμα φύλου η μαλακία ή θέμα γονιών; Από τον Πέτρο Κωστόπουλο. 

Διάβασα αυτή την ιστορία του 14χρονου κοριτσιού,  κόρη γνωστού σκηνοθέτη, που έφτασε ακόμα και σε σκέψεις αυτοκτονίας όταν ο φίλος της έβγαλε φόρα παρτίδα στο internet μια σεξουαλική τους συνεύρεση. Το κορίτσι άλλαζε σχολεία, αλλά δυστυχώς το βίντεο την κυνηγούσε. Ο πιτσιρικάς ήταν μόλις 13 ετών και έβαλε κάποιο φίλο του να τραβήξει με το κινητό του τηλέφωνο, την ώρα που έκαναν

σεξ στις τουαλέτες του σχολείου. Τι μπορείς να πεις για δύο 13χρονους μαλάκες; Παιδιά είναι, ούτε καν έφηβοι. Για αυτό άλλωστε και η μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς της κοπέλας πήγαινε προς τους γονείς του αγοριού.

Βασικά, η αυτή ιστορία είναι διαχρονική. Όλοι το έχουμε ζήσει στην παιδική μας ηλικία, ειδικά οι γενιές που δεν είχαμε εύκολο το σεξ πριν από 20-30 χρόνια. Τότε έβγαινε ο κάθε μαλάκας και έβγαζε βρώμα για την κάθε κοπελίτσα που έβγαινε ραντεβού. Πήγαινε δηλαδή στο σχολείο και έλεγε ότι την πήδηξε, ότι την απογείωσε και ότι μπορείς να φανταστείς. Στην πραγματικότητα, δεν είχε καν τολμήσει ούτε να την κοιτάξει στα μάτια. Είχαν πάει απλώς  κανένα σινεμά να δουν καμιά χαζορομαντική ταινία και πάπαλα.

Αν οι γυναίκες συνήθως αρνιούνται ότι οι ερωτικοί τους σύντροφοι ήταν παραπάνω από εννιά, οι άντρες θέλουν να δείχνουν ότι είναι η βιολογική συνέχεια του Ζορζ Σιμενόν (γνωστός αστυνομικός συγγραφέας ο οποίος σε μια έκρηξη μυθοπλασίας δήλωσε ότι είχε πάει με 10.000 γυναίκες). Αυτή η αντρική ανοησία, στις μέρες του internet και της κάμερας των κινητών είναι τουλάχιστον επικίνδυνη. Μάστιγα. Ολόκληρες ζωές μπορούν να καταστραφούν  -και ειδικά μικρών παιδιών- όταν ένας κρετίνος βάζει κρυφά το κινητό του κάπου και τραβάει μια ερωτική συνεύρεση.

Θα υπάρξουν ανόητοι που θα πουν γιατί το κοριτσάκι έκανε 14 χρόνων σεξ και εγώ θα τους πω ότι οι γιαγιάδες και οι προγιαγιαδές μας στα 15-16 είχαν ήδη παιδιά. Πολλές φορές, μάλιστα, μπορεί να τα γεννούσαν και πριν από τους εννιά μήνες του γάμου.

Η ερωτική ζωή ενός παιδιού δεν εξαρτάται από το ίδιο, αλλά από το DNA και τις ορμόνες του. Βλέπεις μικρά κορίτσια και καταλαβαίνεις ότι την ώρα που οι συνομήλικες τους είναι στο χαζοχαρούμενο και ερωτικό παιχνίδισμα αυτές είναι έτοιμες για το next level. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αγόρια παρότι πιστεύω ότι τα κορίτσια είναι πιο προχωρημένα βιολογικά σε αυτές τις ηλικίες.

Έχοντας, λοιπόν, δυο κόρες φρίκαρα με αυτή την ιστορία, που δεν είναι η πρώτη. Στα 14 είναι βαρύ, αλλά και στα 16-17 μπορεί να είναι το ίδιο βαρύ ένα τέτοιο συμβάν. Εγκληματικό. Άλλο να γνωρίζεις ότι κάποιος κάνει σεξ με κάποιον άλλον, κι άλλο να βλέπει μια γυναίκα τον εαυτό της στην οθόνη σαν να είναι η Τζένα Τζέιμσον.

Η εικόνα και κυρίως η κινούμενη εικόνα δημιουργεί τελείως διαφορετικές παραστάσεις στους εγκεφάλους, απ’ ότι η γνώση ότι κάποιος κάνει σεξ. Αν σε αυτά προσθέσουμε ότι οι έφηβοι είναι πολύ σκληρά όντα, μεταξύ τους και ότι το bullying ε

Keywords
Τυχαία Θέματα