Εικόνες και βίντεο απο το θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα στην Σπάρτη

Συγκλονίζει η νέα αεροπορική τραγωδία με ιδιωτικό ιταλικό υπερελαφρό αμφίβιο αεροσκάφος Ι-Α651 που κατέπεσε στο κλειστό αεροδρόμιο της Σπάρτης και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι δύο επιβαίνοντες προσπάθησαν να σωθούν αλλά δεν τα κατάφεραν…

Όπως διαπιστώθηκε το αλεξίπτωτο του αεροσκάφους είχε ανοίξει, καθώς οι δύο άτυχοι άντρες κατάλαβαν ότι το αεροπλάνο έχανε ύψος κατά τη διάρκεια της απογείωσής του και η συντριβή του, ήταν θέμα χρόνου. Ο πιλότος δεν κατάφερε να το προσγειώσει και έτσι το ιταλικό αεροσκάφος,

συνετρίβη, 5 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου στο Πυρί Λακωνίας. Το σημείο όπου συνέβη η τραγωδία φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί:

Πάντως το κυρίαρχο σενάριο είναι ότι το αεροσκάφος έπεσε από λάθος χειρισμούς του πιλότου καθώς η έρευνα έδειξε ότι η πτώση επήλθε επειδή ο χειριστής άνοιξε το αλεξίπτωτο καταλάθος, γεγονός που ανέσχεσε την άνοδο του αεροσκάφους με αποτέλεσμα την συντριβή του. Αναφορικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, ο Αντώνης Φελλούρης, πιλότος και υπεύθυνος για το δημοτικό αεροδρόμιο Σπάρτης αναφέρει στο protothema.gr πως το μονοκινητήριο είχε προσγειωθεί και η πτώση του έγινε κατά την απογείωση:

«Βρισκόταν στα 30-40 μέτρα και επιχείρησε να στρίψει αριστερά προκειμένου να κατευθυνθεί πιθανότατα προς Καλαμάτα. Όμως – άγνωστο γιατί – άνοιξε το αλεξίπτωτο που διαθέτει για περίπτωση ανάγκης με αποτέλεσμα να καρφωθεί στο έδαφος». Στο αεροδρόμιο επικράτησε πανικός. Αυτόπτες μάρτυρες που έβλεπαν την απογείωση «πάγωσαν» όταν είδαν το αεροπλάνο να χάνει ύψος και να πέφτει λίγο έξω από την πίστα αεροδρομίου.

Οι δύο άνδρες που επέβαιναν στο αεροσκάφος, ηλικίας 52 και 30-35 ετών έχασαν την ζωή τους. Στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική όπου απεγκλώβισε τα δύο άψυχα σώματα και στη συνέχεια οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Σπάρτης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος των δύο ανδρών. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί από πού ξεκίνησαν το ταξίδι τους οι δύο αποθανόντες και το μόνο σίγουρο είναι πως το μονοκινητήριο κατέπεσε δεκαπέντε μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου στο Πυρί Λακωνίας λίγο μετά τις δέκα το πρωί.

Σε ανακοίνωσή της, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, επισημαίνει ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε από πεδίο, μη αδειοδοτημένο από την ΥΠΑ, για πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών. Επιπλέον τονίζει πως δεν κατετέθη, από τον υπεύθυνο για την πτήση χειριστή, σχέδιο πτήσης ως όφειλε και πως δεν υπήρξε καμία επικοινωνία με την Υπηρεσία.

1 από 9 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Φωτογραφίες Eurokinissi & Apela.gr

The post Εικόνες και βίντεο απο το θανατηφόρο αεροπορικό δυστύχημα στην Σπάρτη appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα