Ειδοποίησε την ακτοφυλακή, όχι τους γονείς του – Οι προσωπικές ιστορίες του μοιραίου Sewol

Συνεχίζεται το δράμα με το ναυάγιο στη Νότια Κορέα με συγκλονιστικές προσωπικές ιστορίες επιβατών που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, ο μικρός Τσόι που τηλεφώνησε στις Αρχές και ήταν ο πρώτος που ειδοποίησε, δεν κράτησε λίγο χρόνο για να τηλεφωνήσει στους γονείς του.

Ο

πρώτος συναγερμός για το βυθιζόμενο πλοίο δόθηκε μετά από το τηλεφώνημα του Τσόι, που επέβαινε στο νοτιοκορεάτικο οχηματαγωγό, στις 8:52 π.μ, τρία λεπτά πριν το πλοίο κάνει την τελευταία στροφή, σύμφωνα με το protothema.gr.

«Σώστε μας! Βρισκόμαστε σε ένα πλοίο που νομίζω ότι βυθίζεται», είπε το αγόρι σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Ο πατέρας του μικρού ήρωα αποκάλυψε πως ο γιος του βρέθηκε νεκρός χωρίς να φοράει σωσίβιο, «Είμαι τόσο περήφανος για το παιδί μου» είπε ο ίδιος.

Ο Τσόι κάλεσε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 119 που μετά από δύο λεπτά προώθησε το τηλεφώνημα του στην ακτοφυλακή. Συνολικά έγιναν 20 τηλεφωνήματα από άλλα παιδιά, σύμφωνα με τα όσα είπε μία πηγή από την Πυροσβεστική στο Reuters.

Τραγική ήταν και η ιστορία που αποκάλυψε το CNN για 48 κορίτσια που στοιβάχτηκαν από τον φόβο τους, φορώντας σωσίβια, σε μία καμπίνα χωρητικότητας 30 ατόμων και κανένα από αυτά δεν κατάφερε να επιβιώσει. Επίσης οι δύτες προσπαθούν να προσεγγίσουν ακόμα μία καμπίνα στην οποία είχαν μαζευτεί 50 κορίτσια.

Οι διασώστες μίλησαν για τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες προσπαθούν να εντοπίσουν τα πτώματα: «Στη θάλασσα επιπλέει ένα ''δάσος'' από αντικείμενα του πλοίου. Χρειάστηκε ακόμη και να σπάσουμε παράθυρα και πόρτες, προκειμένου να φτάσουμε στα πιο χαμηλά σημεία του πλοίου». Μέχρι στιγμή έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν τα πιο προσβάσιμα σημεία του Sewol.

Ο 69χρονος καπετάνιος του μοιραίου πλοίο εγκατέλειψε το πλοίο μαζί με άλλα μέλη του πληρώματος και όλοι τους έχουν συλληφθεί ενώ αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες. Ο καπετάνιος, κατηγορείται μεταξύ άλλων και για «απότομη αλλαγή πορείας, χωρίς καμία προσπάθεια για επιβράδυνση της ταχύτητας του πλοίου». Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, οι αρχές αναζητούν ακόμη τέσσερα ανώτατα στελέχη του πληρώματος. Έντεκα μέλη βρίσκονται ήδη υπό κράτηση.

Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 187 σωροί από το πλοίο ενώ αγνοούνται ακόμη 115.

Keywords
Τυχαία Θέματα