Έφοδοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε ιατρεία για φορολογικές παραβάσεις

Φορολογικούς ελέγχους σε ιατρεία, εταιρείες παροχής υπηρεσιών υγείας και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην Αττική, πραγματοποίησε η Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ειδικότερα, το προηγούμενο διάστημα (07 έως 13-10-2013) κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, διενήργησαν πλήθος ελέγχων σε διάφορες περιοχές, όπως στην Αθήνα, στο Ψυχικό, στη Κηφισιά, στη Νέα

Σμύρνη, στο Παλαιό Φάληρο, στη Γλυφάδα, στους Αγίους Ανάργυρους και στο Αιγάλεω. Στο πλαίσιο των ελέγχων προέκυψαν παραβάσεις ως ακολούθως:

· Σε οδοντιατρείο στο Αιγάλεω διαπιστώθηκε διαπιστώθηκε παραβάση του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) και συγκεκριμένα μη καταχώρηση ενός (1) ασθενούς στο πρόσθετο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών.

· Σε οδοντιατρείο στο Παλαιό Φάληρο διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) και συγκεκριμένα μη έκδοση μίας (1) αθεώρητης απόδειξης παροχής υπηρεσιών και μη καταχώρηση μίας (1) ασθενούς στο πρόσθετο Βιβλίο Επίσκεψης Ασθενών.

· Σε ιατρείο παιδιάτρου στην Αθήνα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών (Κ.Φ.Α.Σ.) και συγκεκριμένα μη επίδειξη του Βιβλίου Εσόδων-Εξόδων και του θεωρημένου μπλοκ Αποδείξεων Παροχής Υπηρεσιών.

· Σε κατάστημα παντοπωλείο στην Αθήνα, διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας (1) απόδειξης λιανικών συναλλαγών.

Στις περιπτώσεις που σχηματίστηκαν δικογραφίες, αυτές υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. και ΙΚΑ ΕΤΑΜ για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όλο το 24ωρο με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, είτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], προκειμένου να ενημερώσουν για οποιαδήποτε επίμεμπτη ενέργεια, που αφορά φορολογικές ή άλλες παραβάσεις κατά τη διάρκεια πώλησης αγαθών ή παροχής υπηρεσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα