Εύκολα η Τσέλσι, με ανατροπή η Μπενφίκα στον τελικό του Europa League!

00:23 3/5/2013 - Πηγή: KoolNews

Τι κι αν δεν έχει την αίγλη και τη δόξα του Champions League; Η κατάκτηση ενός Ευρωπαϊκού τροπαίου είναι μεγάλη υπόθεση και αυτό φάνηκε σήμερα το βράδυ. Εκεί όπου Τσέλσι-Βασιλεία και Μπενφίκα-Φενερμπαχτσέ τα έδωσαν όλα για το χρυσό εισιτήριο του τελικού. Ωστόσο οι δύο γηπεδούχοι ήταν αυτοί που επικράτηση, καθώς τόσο η Τσέλσι, όσο και η Μπενφίκα νίκησαν με 3-1, και στις 15 Μαΐου θα βρεθούν αντιμέτωπες σε μια μαγική βραδιά στην Άμστερνταμ Αρίνα της Ολλανδίας.

Τσέλσι-Βασιλεία 3-1

Το πιο εύκολο έργο της βραδιάς είχαν οι Λονδρέζοι, καθώς μετά την επικράτησή τους στην Ελβετία επί της Βασιλείας δύσκολα έδειχναν να χάνουν την πρόκριση στον τελικό. Και μπορεί οι φιλοξενούμενοι να πάγωσαν το Στάνφορντ Μπριτζ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όταν προηγήθηκαν με τον Σαλάχ, ωστόσο πολύ γρήγορα έδειξαν ποιος κάνει κουμάντο σε αυτή την αναμέτρηση.

Εννέα λεπτά χρειάστηκαν οι παίκτες της Τσέλσι στο 2ο 45λεπτο για να καθαρίσουν το ματς (50′ Τόρες, 52′ Μόουζες, 59′ Λουίζ) και μετά απλά περίμεναν να τελειώσει η αναμέτρηση για να πανηγυρίσουν την πρόκρισή τους στο Europa League.

Μπενφίκα-Φενερμπαχτσέ 3-1

Από τον παράδεισο στη κόλαση και μετά στον… τελικό βρέθηκε η Μπενφίκα, σε ένα εντυπωσιακό ματς. Οι Πορτογάλοι που είχαν ηττηθεί στη Τουρκία με 1-0, κατάφεραν να ισοφαρίσουν το σκορ της πρώτης αναμέτρησης μόλις στο 9′ με τον Γκαϊτάν, αλλά στο 23′ ο Κάιτ έφερε το ματς στα ίσα με χτύπημα πέναλτι και κάνοντας το έργο της Μπενφίκα ακόμα πιο δύσκολο.
Ωστόσο τη λύση έδωσε ο Καρντόσο, ο οποίος με τα γκολ που πέτυχε στο 35′ και το 66′, έστειλε την ομάδα του στον μεγάλο τελικό.

Πλέον Τσέλσι και Μπενφίκα θα βρεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του Europa League στις 15 Μαΐου στην Άμστερνταμ Αρίνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα