Εύκολα, γρήγορα και γευστικά: Το σνίτσελ γκραντινέ είναι πολύ… γκράντε

Σνίτσελ: Αγαπημένο έδεσμα για μικρούς και μεγάλους. Για τους μεγάλους ειδικά είναι κάτι παραπάνω από αγαπημένο, καθώς δεν χρειάζεται και πολλή ώρα για να το ετοιμάσουν...

Για την Ιστορία: Σνίτσελ αποκαλείται παραδοσιακό φαγητό της αυστριακής και γερμανικής κουζίνας, διαδεδομένο και δημοφιλές διεθνώς. Γίνεται από κομμάτια κρέατος που, αφού χτυπηθούν με ειδικό ξύλινο σφυρί, πανάρονται και τηγανίζονται σε λάδι. Το κρέας προέρχεται συνήθως από βοδινό ή χοιρινό πόδι, αν και χρησιμοποιείται επίσης πλάτη.

Η

λέξη προέρχεται από το υποκοριστικό snitzel της λέξης sniz (κομμάτι, τομή) στη μέση υψηλή γερμανική γλώσσα για την περιγραφή κομμένου κρέατος. Σήμερα η λέξη χρησιμοποιείται με την Αυστριακή σημασία του 19ου αιώνα, δηλώνοντας γενικότερα λεπτή φέτα κρέατος ή το μαγειρεμένο αποτέλεσμα συνοδεία ορεκτικών.

Υλικά για 4 άτομα

4 χοιρινά σνίτσελ1 φλιτζ. τριμμένη μοτσαρέλα1/2 φλιτζ. τριμμένη γραβιέρα2 αυγά1 φλιτζ. γαλέτα1/2 φλιτζ. ηλιέλαιο1 ματσάκι ρόκα12 ντοματίνια4 κ.σ. ελαιόλαδο1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο4 μέτριες πατάτεςΑλάτιΠιπέρι

Διαδικασία

Πλένετε τις πατάτες και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια χωρίς να τις ξεφλουδίσετε. Αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ και τα αλευρώνετε. Χτυπάτε τα αυγά και βουτάτε σε αυτά τα σνίτσελ. Τα περνάτε στη συνέχεια από τη γαλέτα και τα τηγανίζετε σε ηλιέλαιο μέχρι να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα. Τα βγάζετε από το τηγάνι και ρίχνετε τις πατάτες. Στρώνετε τα σνίτσελ σε ένα ταψί, ανακατεύετε τα τριμμένα τυριά και σκεπάζετε με αυτά τα σνίτσελ. Ψήνετε τα υλικά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά μέχρι να λιώσουν και να πάρουν χρώμα τα τυριά.

Διαβάστε την υπόλοιπη συνταγή στο jenny.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα