Έχω και PC και Football Manager, να κάτσω στον πάγκο; – Η απίστευτη ιστορία ενός Σκοτσέζου που θέλει να γίνει προπονητής!

Το νέο της προπονητή καλείται να επιλέξει από μια λίστα οκτώ υποψηφίων η Eastleigh, ομάδα της National League - της πρώτης ερασιτεχνικής κατηγορίας - στη Βρετανία. Ένας από τους υποψηφίους, όμως, έχει μια ιδιαιτερότητα...

Ο 36χρονος Gareth Wright, υπάλληλος σε εταιρεία φυσικού αερίου στη Σκοτία, διαθέτει εμπειρία μέσα από τον... ηλεκτρονικό του υπολογιστή και όχι μέσα στα γήπεδα, αφού ουδέποτε

υπήρξε επαγγελματίας ή ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής ή προπονητής. Η μόνη του σχέση με το ποδόσφαιρο είναι το εισιτήριο διαρκείας που έχει για να παρακολουθεί τη (σκοτσέζικη) Aberdeen και ότι «λιώνει» κάθε μέρα στον υπολογιστή του, παίζοντας το γνωστό παιχνίδι Football Manager.

Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε να καταθέσει υποψηφιότητα για τον πάγκο της Eastleigh, ύστερα από την απόλυση του Richard Hill, ο οποίος χρεώθηκε τέσσερις σερί ήττες σε πέντε αγώνες. Και ενώ όλα ξεκίνησαν από μια πλάκα με τους φίλους του στην παμπ όπου συχνάζουν, ο Wright δέχθηκε το τηλεφώνημα της Eastleigh να περάσει από συνέντευξη!

Χρειάστηκαν λίγες μόνον ώρες για να αποκτήσει το δικό του hashtag στο Twitter (#gazforeastleigh) και να αποκτήσει φανατικούς οπαδούς.

Συνολικά, υποβλήθηκαν περισσότερες από 70 αιτήσεις για τον πάγκο της Eastleigh, με 15 από αυτές να προέρχονται εκτός Βρετανίας. Όμως, ο Wright δικαιώθηκε για την επιμονή του - και τον... χαβαλέ του: «Έχω αποκτήσει ξεχωριστή εμπειρία και ικανότητες, παίζοντας για ώρες τα τελευταία 20 χρόνια παιχνίδια στον υπολογιστή μου, όπως το FIFA και το Football Manager και πιστεύω ότι μπορώ να φανώ χρήσιμος στο σύλλογό σας», έγραψε σοβαρά-σοβαρά στην αίτησή του. Επιχειρώντας μάλιστα να καθησυχάσει τους υπευθύνους της Eastleigh για την απόσταση που τον χωρίζει, συμπλήρωσε: «Με τόσο καλή αεροπορική σύνδεση ανάμεσα στο Αμπερντίν και το Λονδίνο, δεν θα είναι πρόβλημα για μένα να βρίσκομαι κοντά στην ομάδα»!

Ο πρόεδρος της Eastleigh παραδέχθηκε ότι από τις 70 και πλέον αιτήσεις που έχουν υποβληθεί για τη θέση του προπονητή υπάρχουν και άλλοι σαν τον Wright. Τότε, γιατί διάλεξε τον συγκεκριμένο; «Ήταν απλά ο καλύτερος», απαντά.

Θα φτάσει μέχρι τέλους; Ή θα τον «φάει» στη στροφή ο υπηρεσιακός προπονητής της ομάδας, Chris Todd, όπως εκτιμούν τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης;

Αν τα καταφέρει, δεν θα είναι ο πρώτος: το ρεκόρ κατέχει ο 21χρονος (τότε) Vugar Huseynzade, ο οποίος, πριν από τρία χρόνια, είχε προσληφθεί με τα ίδια κριτήρια και την ίδια εμπειρία στη Β' ομάδα της αζέρικης Μπακού - όταν, συμπτωματικά, την πρώτη ομάδα κοουτσάριζε ο γνωστός από τον Ολυμπιακό και τον Πανηλειακό, Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και βασικός σέντερ φορ ήταν ο Βαγγέλης Μάντζιος!

The post Έχω και PC και Football Manager, να κάτσω στον πάγκο; – Η απίστευτη ιστορία ενός Σκοτσέζου που θέλει να γίνει προπονητής! appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα