Έχετε σκεφτεί γιατί τα ρολόγια δείχνουν πάντα 10:10;

Όλοι έχουμε προσέξει ότι οι δείκτες των ρολογιών στις διαφημίσεις και στις βιτρίνες των καταστημάτων δείχνουν πάντα την ίδια ώρα: 10:10.

Ωστόσο κανείς δεν ξέρει τον ακριβή λόγο για τον οποίο συμβαίνει αυτό. Πάντως είναι γεγονός ότι η συγκεκριμένη τοποθέτηση των δεικτών του ρολογιού αποτελεί παγκόσμια και διαχρονική… σταθερά στον κόσμο του μάρκετινγκ των ρολογιών, από όλες τις εταιρίες.

Η επικρατέστερη άποψη είναι ότι η θέση «10:10» ουσιαστικά κλειδώνει τη φίρμα του ρολογιού, άρα εξυπηρετεί τη γρηγορότερη εμπέδωση του brand name και του προϊόντος. Παράλληλα, δημιουργεί υποσυνείδητα

μηνύματα στην καταναλωτική συνείδηση, καθώς το «10:10» μοιάζει με χαμόγελο.

Με τον τρόπο αυτό οι εταιρίες που κατασκευάζουν και πωλούν ρολόγια, θέλουν να περάσουν στο καταναλωτικό κοινό το μήνυμα ότι «με τα ρολόγια μας, ο χρόνος δε θα είναι εχθρός, αλλά φίλος σας, ενώ η κάθε στιγμή θα είναι χαρούμενη και ξεχωριστή».

Η πιο περίεργη ερμηνεία που έχει δοθεί ποτέ για την τοποθέτηση των δεικτών σε αυτήν τη θέση είναι αυτή που την συνδέει με την ώρα δολοφονίας του Προέδρου των ΗΠΑ, Αβραάμ Λίνκολν. Σύμφωνα με την εν λόγω εξήγηση, το «10:10» χρησιμοποιείται πάντα ως φόρος τιμής στο Λίνκολν, ο οποίος δολοφονήθηκε εκείνη την ώρα!

Keywords
Τυχαία Θέματα