Δρομολογούνται 1.200 απολύσεις εργαζομένων στους οργανισμούς των συγκοινωνιών

Στο πλαίσιο των 11.000 υποχρεωτικών απολύσεων του 2014 που έχουν προγραμματιστεί από τους επικεφαλής της Τρόικας σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση αναμένονται οι 1.200 απολύσεις να προέλθουν από δομές του υπουργείου Μεταφορών.

Όπως αποκαλύπτει το Έθνος στα σχέδια της κυβέρνησης βρίσκεται το ενδεχόμενο μείωσης των δομών στους φορείς των συγκοινωνιών, να απολυθούν έως και 1.200 υπαλλήλους, προκειμένου να επιτευχθεί η δέσμευση των απολύσεων για τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με τους

κυβερνητικούς σχεδιασμούς, από την αξιολόγηση των 12.000 εργαζομένων στους οργανισμούς των συγκοινωνιών που εποπτεύει το υπουργείο Μεταφορών, εκτιμάται ότι θα επέλθει μείωση του προσωπικού έως και 10%. Η πλειοψηφία των εργαζομένων που θα δουν την πόρτα εξόδου θα προέρχονται από τη ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (Τραμ, Ηλεκτρικός, Μετρό), στην οποία εργάζονται 2.480 υπάλληλοι, και τον ΟΣΥ Α.Ε. (Λεωφορεία και Τρόλεϊ), που απασχολεί περίπου 6.500 εργαζομένους.

Το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται αποφασισμένο να ανοίξει το μέτωπο των συγκοινωνιών γνωρίζοντας ότι η διαδικασία θα πάρει χαρακτηριστικά πολιτικής σύγκρουσης αφού οι συνδικαλιστικές ηγεσίες των οργανισμών βρίσκονται «κοντά» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα σημειώνεται ότι με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς όλους τους υπουργούς έχει ξεκινήσει η διαδικασία της αξιολόγησης των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα με στόχο να προετοιμαστεί εγκαίρως το κύμα των απολύσεων εντός της επόμενης χρονιάς. Τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των απολύσεων δεν είναι δεσμευτικά και η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει μικρή παράταση για την υλοποίηση των απολύσεων λόγω της επίτευξης των στόχων που είχε θέσει το 2013.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα