Δράσεις αγάπης σε εύπορους δήμους της Αττικής για πολίτες που έχουν ανάγκη

Σε δράσεις αγάπης προβαίνουν οι εύποροι δήμοι του λεκανοπεδίου Αττικής, βοηθώντας πολίτες που το έχουν ανάγκη, αναξιοπαθούντες αλλά και αστέγους να εξασφαλίσουν τα βασικά τις γιορτινές ημέρες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, στον Δήμο Ψυχικού, ο οποίος περιλαμβάνει το Ψυχικό, το Νέο Ψυχικό και τη Φιλοθέη, ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πρόνοιας, Δημήτρης Γαλάνης, ενημερώνει σχετικά: «Στο πλαίσιο του προγράμματος "Στηρίζουμε με την Καρδιά μας", έχουμε τη δράση “Μέριμνα στην Πόλη”,

η οποία αφορά τη διανομή συσκευασμένων τροφίμων σε ανθρώπους που βρίσκονται στο όριο της φτώχειας. Στον δήμο μας έχουμε εκδώσει 75 κάρτες, οι οποίες αντιστοιχούν σε 100 άτομα. Η συγκέντρωση των τροφίμων γίνεται σ’ ένα ξύλινο περίπτερο, εγκατεστημένο ακριβώς έξω από σούπερ μάρκετ στην 25ης Μαρτίου 48 και Τζαβέλλα, στο Ν. Ψυχικό. Οι εθελοντές μας ενημερώνουν τον κόσμο είτε προφορικά είτε με έντυπα, προκειμένου οι δημότες που πηγαίνουν να ψωνίσουν, να αγοράζουν κάτι επιπλέον για να αφήσουν στο περίπτερο. Η ανταπόκριση, μεγάλη – κάποιοι φέρνουν τρόφιμα και από το σπίτι τους. Επιπλέον, Χριστούγεννα και Πάσχα μοιράζουμε στους δικαιούχους 150 ευρώ για κάθε άτομο με επιπλέον 50 ευρώ για κάθε παιδί. Η πολύτεκνη οικογένεια θα λάβει 300 ευρώ. »

Για τις αντίστοιχες δράσεις στον Δήμο Κηφισιάς, ενημερώνει η κ. Κεφαλά-Σαμαλτάνη: «Καταγεγραμμένους σε λίστες άπορους έχουμε περίπου 740. Στο κοινωνικό παντοπωλείο-κρεοπωλείο συγκεντρώνουμε όλων των ειδών τα τρόφιμα, προσφορές εταιρειών και δημοτών μας – σήμερα επικοινώνησε μία εθελόντρια για να μας φέρει 100 κοτόπουλα. Αν μας φέρουν ένα σακί ζάχαρη ή φασόλια, το μοιράζουμε σε μικρότερα πακέτα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα. Η διανομή γίνεται σε μηνιαία βάση. Στο δίκτυο υποστήριξης συμμετέχουν όλα τα εστιατόρια της Κηφισιάς, ταβέρνες, κρεοπωλεία, σούπερ μάρκετ, βιομηχανίες και σύλλογοι – ιδιαίτερα δραστήριοι οι σύλλογοι γονέων. Ο δήμος έχει ακόμη μεριμνήσει να χορηγεί σε όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας ένα έκτακτο επίδομα Χριστούγεννα και Πάσχα, γύρω στα 150-250 ευρώ ανά οικογένεια - φέτος θα το δώσουν στη ΔΕΗ, όπως μας λένε, για να μπουν σε διακανονισμό όσοι οφείλουν. Καθημερινά, περίπου 15 εθελόντριες μαγειρεύουν σπίτι τους εξασφαλίζοντας το φαγητό 145 ατόμων, ενώ επιπλέον, μοιράζουμε κατ’ οίκον γύρω στις 45 μερίδες σε άτομα μη αυτοεξυπηρετούμενα. Η προσπάθειά μας να υποστηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη συνεχίζεται μέσα από το κοινωνικό μας φαρμακείο αλλά και το πολυϊατρείο με εθελοντές γιατρούς. Για τα παιδιά, έχουμε αναγνωστήριο για το δημοτικό και κοινωνικό φροντιστήριο για γυμνάσιο - λύκειο. Ολοκληρώνοντας, μέσα από το γραφείο ανεργίας στην πρόνοια, καταβάλλεται προσπάθεια επανένταξης των ανέργων σε τοπικές επιχειρήσεις».

Ισχυρή υποστήριξη που παρέχεται σε όσους αντιμετωπίζουν δυσκολίες και στον Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης. Σύμφωνα με την κ. Νικολάου, «έχοντας ξεκινήσει από το 2010, σήμερα ενισχύουμε πάνω από 150 οικογένειες στον δήμο μας, αριθμός που καθημερινά αυξάνεται. Ρουχισμός, τρόφιμα αλλά και είδη πρώτης ανάγκη, όπως απορρυπαντικά ή σαπούνια, από χορηγίες ή προσφορές εύπορων οικογενειών, καταστημάτων, το είδος της βοήθειας. Αρκετά πράγματα συγκεντρώνουμε, επίσης, από εκδηλώσεις που διοργανώνουμε, καθώς “εισιτήριο” αποτελούν είδη προς κατανάλωση. Εξασφαλίζουμε ακόμη φαγητό για 10-15 άτομα κάθε μέρα – σε ορισμένους, με το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι”, το πηγαίνουμε εμείς. Σε ό,τι αφορά την υγεία των δημοτών μας, λειτουργεί κοινωνικό φαρμακείο και ιατρείο, υπό τη σκέπη του Ιατρικού Συλλόγου και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με πολλούς εθελοντές γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν ακυρώσει ούτε ένα ραντεβού – ακόμη και πρόσφατα με τη μεγάλη κακοκαιρία…».

Keywords
Τυχαία Θέματα