Δολιοφθορά και όχι… Anonymous!

Απίστευτη τροπή έχει πάρει η υπόθεση με τη διαρροή εγγράφων από το υπουργείο Οικονομικών, που κάποιοι θέλησαν να χρεώσουν στους Anonymous. Τα έγγραφα, που είναι μεγίστης σημασίας, αφορούν το δημόσιο χρέος, κωδικούς πρόσβασης, αλληλογραφία, μισθούς.

Σύμφωνα με την «Ημερησία» χθες το απόγευμα τα δεδομένα ανατράπηκαν δραματικά αφού, «σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, δεν βρέθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη που να επιβεβαιώνουν εξωτερική παραβίαση των συστημάτων

και κλοπή των εγγράφων. Φαίνεται, δηλαδή, να μην υπήρξαν χάκερς που εισέβαλαν στους υπολογιστές του Γενικού Λογιστηρίου, αλλά να αφήνεται να εννοηθεί ότι πρόκειται για εσωτερική δολιοφθορά. Δηλαδή, να έγινε υποκλοπή εγγράφων από υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι και τα έδωσαν για να δημοσιευτούν για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους».
Μάλιστα, υπάρχουν πηγές που κάνουν λόγο για «κουκουλοφόρους» που δρουν εντός του Γενικού Λογιστηρίου, σκανάρουν έγγραφα και τα διαρρέουν. Επίσης, εξετάζεται και το ενδεχόμενο της σύνδεσης με την υπόθεση της διάρρηξης στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, που είχε γίνει στις αρχές Ιουλίου. Τότε, οι άγνωστοι διαρρήκτες είχαν πάρει το διπλωματικό του διαβατήριο αλλά και έγγραφα. Επίσης, εξετάζεται η σύνδεση και με την υπόθεση διαρροής εγγράφου από υπάλληλο, ο οποίος και είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω.

Το ανησυχητικό είναι πως η υπόθεση της διαρροής μπορεί να λάβει τεράστιες διαστάσεις, αφού κανείς δεν γνωρίζει το μέγεθος των αρχείων που έχουν κλαπεί, αλλά και πως σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τα έγγραφα αυτοί που τα απέσπασαν!

Keywords
Τυχαία Θέματα