Δίωξη στον Φραγκίσκο Ραγκούση για το φαξ που καλούσε σε εξέγερση τροφίμους των φυλακών

Άσκηση ποινικής δίωξης στον γνωστό δικηγόρο των Αθηνών, Φραγκίσκο Ραγκούση άσκηση η εισαγγελέας μετά από προκαταρκτική έρευνα για το φαξ που καλούσε σε εξέγερση όλους τους τρόφιμους των φυλακών.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος έγινε από την εισαγγελέα κ. Καλλιόπη Νταγιάντα η οποία είχε διενεργήσει την προκαταρκτική έρευνα

για την υπόθεση του επίμαχου φαξ που καλούσε σε εξέγερση του κρατούμενους και είχε σταλεί από το γραφείο του Φραγκίσκου Ραγκούση.

Η δίωξη σε βάρος του κ. Ραγκούση έγινε μετά την αποκάλυψη ότι από φαξ του δικηγορικού γραφείου του κ. Ραγκούση στάλθηκε το έγγραφο προς τις φυλακές. Στο συγκεκριμένο, έγγραφο αναφέρεται μεταξύ άλλων πως οι συγκεκριμένες φυλακές χαρακτηρίζονται ως «Γκουαντάναμο» ενώ καταγγέλλονταν η κυβερνητική πολιτική στο θέμα των καταστημάτων κράτησης της χώρας.

Επίσης στο φαξ καλούνταν οι κρατούμενοι σε δυναμική αντίδραση ενόψει της δημιουργίας των φυλακών υψίστης ασφαλείας στη Δομοκό. Να υπενθυμιστεί ότι ο Φραγκίσκος Ραγκούσης είναι ο δικηγόρος του Χριστόδουλου Ξηρού που απέδρασε από τις φυλακές Κορυδαλλού καθώς δεν επέστρεψε μετά από άδεια που του δόθηκε.

Ο κ. Ραγκούσης, σε γραπτό υπόμνημα που κατέθεσε στην εισαγγελέα υποστηρίζει ότι δεν έχει διαπράξει καμία παράνομη δραστηριότητα. Επίσης επεσήμανε πως το κείμενο είχε γραφτεί από μία ομάδα κρατουμένων που αντιδρούσαν στο νομοσχέδιο για την δημιουργία των φυλακών υψίστης ασφαλείας και ο κ. Ραγκούσης ισχυρίζεται ότι το διαβίβασε σε κρατουμένους των φυλακών Κερκύρας επειδή του ζητήθηκε.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το protothema.gr, ο κ. Ραγκούσης φέρεται να αναφέρει στο υπόμνημα του πως δεν προέβη ποτέ σε οποιαδήποτε εγκληματική δραστηριότητα και δεν επιχείρησε να δημιουργήσει εντάσεις ανάμεσα στους πελάτες του και στην Δικαιοσύνη.

Φωτογραφία Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα