Διχασμός στον ΣΥΡΙΖΑ για την συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες – Ποιοι αντιδρούν

Εξωκομματική ταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ για την δυνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ στο ΠΑΣΟΚ για την διαχωριστική γραμμή από την ΝΔ στην ΔΗΜΑΡ για το ενδεχόμενο επιστροφής στην κυβέρνηση. Παρά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για εκλογές

το 2016, η συρρίκνωση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στις 153 έδρες και οι δυσκολίες στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα πυροδοτούν σενάρια και ευνοούν τις προβολές στο μέλλον.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση διχάζονται για την σχέση τους με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Ο Πάνος Καμμένος θέτει ευθέως θέμα κοινών υποψηφιοτήτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως ένα πρώτο βήμα συνεργασιών ενώ ο βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. «Οι ποπουλιστές της Δεξιάς αυτοί οι ΑΝΕΛ, οι «ανεξέλεκτοι Έλληνες» δεν είναι μια πρόταση σοβαρή, την οποία θα μπορεί αν θελήσει ως πρόταση συμμαχία ένα κόμμα της Αριστεράς για να κυβερνήσει», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Μέσω Facebook ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Διαμαντόπουλος του επιτέθηκε λέγοντας ότι δεν έχει συναίσθηση του συλλογικού, δεν έχει δώσει κανέναν αγώνα στο κοινωνικό πεδίο και αντιλαμβάνεται τις πολιτικές διαδικασίες ως προνόμιο των «από τα πάνω». Επίσης, υποστήριξε ότι όσα λέει «αποτελούν πολιτικά επίδικα που λύνονται στα όργανα του κόμματος».

Το απέρριψε ο Κουβέλης

Την ίδια ώρα η ΔΗΜΑΡ διχάζεται για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να συζητηθεί η επιστροφή στην κυβέρνηση υπό προϋποθέσεις. Χθες ο Φώτης Κουβέλης, όπως αναφέρει και το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, απέρριψε επισήμως την πρόταση της Ντόρας Μπακογιάννη που κάλεσε τον Πρωθυπουργό να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία. «Δεν είναι δυνατόν δεν έχει καμία λογική να επανέλθει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση και με μια νέα προγραμματική συμφωνία, όπως ακούστηκε» είτε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Καβάλα. Η πρώην υπουργός πάντως επιμένει και χθες επανήλθε λέγοντας ότι η μικρή πλειοψηφία των 153 κυβερνητικών βουλευτών «επιτρέπει σε κάθε συνάδελφο να κάνει τον Ταρζάν». Παρά την άρνηση Κουβέλη, εμφανίστηκαν θετικοί στην πρόταση Μπακογιάννη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου και ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «μέχρι και ο ΣΥΡΙΖΑ του Τέξας πρέπει να μπει στην κυβέρνηση».

Στο ΠΑΣΟΚ αιφνιδιάστηκαν από την παραίτηση του βουλευτή Νίκου Σηφουνάκη από την θέση του ως εισηγητής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ σε θέματα υποδομών Μεταφορών και Ναυτιλίας. Επικαλέστηκε τα «τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στην κυβέρνηση ΝΔ –ΠΑΣΟΚ», «ελλιπή ενημέρωση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τους υπουργούς της ΝΔ αλλά και το συγκεχυμένο πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter.

Keywords
Τυχαία Θέματα