Διατριβή στον… καφέ – Φοιτητικά στέκια κοντά στις σχολές της Θεσσαλονίκης

Είσαι στη Θεσσαλονίκη, στην νούμερο 1 φοιτητούπολη. Είσαι τυχερός, γιατί εκεί θα περάσεις μερικά από τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου. Αφού κάνεις τα κουμάντα σου με τις εγγραφές, το σπίτι ή την εστία και τις πρώτες μέρες που θα ψάχνεσαι για να μάθεις τα κατατόπια, θα πρέπει να μάθεις και το βασικότερο κεφάλαιο της φοιτητικής ζωής. Τον καφέ.

Που τον χάνεις που τον βρίσκεις τον φοιτητόκοσμο σε μια καφετέρια θα είναι, με καφέ και επιτραπέζια, συζητήσεις επί συζητήσεων, γέλια και φωνές. Σχεδόν

όλα τα φοιτητικά στέκια είναι πολύ κοντά στις σχολές, οπότε είσαι σε απόσταση αναπνοής από τον δικό σου φοιτητικό παράδεισο.

Κατ’ αρχήν, από την Καμάρα ως την Αριστοτέλους έχει αμέτρητες καφετέριες με καλή ποιότητα και καλές τιμές. Κινούμενος από την Αριστοτέλους ανατολικά, θα βρεις την οδό Ζεύξιδος και την οδό Ικτίνου. Δυο πεζόδρομοι πάντα γεμάτοι από το δικό τους, πολύχρωμο πλήθος. Με άλλα λόγια, θα συναντήσεις τους νέους, ωραίους, γεμάτους όνειρα, χρωστούμενα μαθήματα στη σχολή και πολύ κέφι για πάρτι και βόλτες με το ποδήλατο. Στη Ζεύξιδος θα βρεις το Σπίρτο. Η τοποθεσία είναι ιδανική, με κόσμο να περνάει και να δίνει τη δική του αύρα. Φιλικό περιβάλλον και καλή εξυπηρέτηση, ωραίος καφές και λογικές τιμές. Εκεί δίπλα είναι και η Πάστα Φλώρα, μια alternative καφετέρια με vintage ντεκόρ. Γλυκό περιβάλλον, με καταπληκτικούς χυμούς, αν δεν είσαι του καφέ. Δυο μόνο από τις αμέτρητες επιλογές σου.


Για πιο παιχνιδιάρικη διάθεση και όρεξη για γέλιο, αναζήτησε τα Harry’s Spot στο τούρκικο προξενείο, στην Αγγελάκη και στη Σβώλου. Ένα από τα αγαπημένα στέκια της φοιτητικής κοινότητας και σημείο αναφοράς για τους φοιτητές της πόλης, ιδίως των πρώτων ετών. Το Harry's Spot προσφέρει δεκάδες επιτραπέζια παιχνίδια δωρεάν για όλη την παρέα που θα καλύψουν κάθε γούστο, ενώ κάθε λίγες ώρες βγαίνουν και γύρες με πολύχρωμα σφηνάκια για όλους. Διάλεξε καφέ, μπύρα ή χυμό, αλλά και taboo και monopoly. Έχοντας πολλά χρόνια παρουσίας στην πόλη το Harry's Spot αποτελεί πλέον μια κλασική επιλογή, ενώ διοργανώνει και αρκετά πρωταθλήματα tichu και τάβλι.

Επίσης πολύ δημοφιλή είναι κάποια καφέ κοντά στην Αγίου Δημητρίου, όπως το Πτυχίο -για να κάνεις όνειρα- ή το Μανιφέστο, και στη Ναβαρίνου, όπως το Αστόρια. Κοντά στην Ελ. Βενιζέλου θα βρεις το Καφωδείο Ελληνικό. Πολύ ιδιαίτερη διακόσμηση, καλός καφές και είναι σίγουρα από τα μαγαζιά που δεν περνάνε απαρατήρητα.

The post Διατριβή στον… καφέ – Φοιτητικά στέκια κοντά στις σχολές της Θεσσαλονίκης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα