Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος – Τι πίστευαν οι υπεύθυνοι της έκρηξης στο Τέξας το 2006!

Μια από τις χειρότερες εβδομάδες στην ιστορία των ΗΠΑ είναι αυτή που διανύουμε. Μετά την τρομοκρατική επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστόνης τη Δευτέρα, το πρωί της Τετάρτης επικράτησε χάος και στο Γουάκο του Τέξας, όταν έκρηξη που σημειώθηκε σε εργοστάσιο λιπασμάτων είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 15 άνθρωποι, ενώ τραυματίστηκαν δεκάδες. Και όσο περνάνε οι ώρες, τόσες περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο

φως της δημοσιότητας σχετικά με τη φονική έκρηξη.

Όπως αποκαλύφθηκε το 2006 η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος είχε βάλει πρόστιμο στην εταιρία West Fertilizer, καθώς δεν τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας. Μάλιστα οι υπεύθυνοι του εργοστασίου λιπασμάτων είχαν ξεκαθαρίσει σε έκθεσή τους ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και ότι δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να πιάσει φωτιά το κτίριο!

Οι ιδιοκτήτες της εταιρίας West Fertilizer.

Και οι αποκαλύψεις δεν σταματάνε εκεί. Τον Φεβρουάριο ένα σχολείο είχε εκκενωθεί μετά από φωτιά στο εργοστάσιο, αλλά όπως φαίνεται οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στο συμβάν. Το αποτέλεσμα ήταν να φτάσουμε στο πρωί της Τετάρτης, όταν τα ελλειπή μέτρα είχαν ως αποτέλεσμα την έκρηξη που κόστισε ζωές και βύθισε στο πένθος το Τέξας.

Keywords
Τυχαία Θέματα