Δεν είχε συνεργό ο άντρας που κρατούσε κοριτσάκι για 8 χρόνια στο υπόγειό του

Ο άνδρας ο οποίος είχε απαγάγει τη μαθήτρια, Νατάσα Κάμπους, ενώ πήγαινε στο σχολείο της, το 1998, και την κράτησε αιχμάλωτη στο υπόγειο του σπιτιού του επί οκτώ χρόνια, είναι σχεδόν βέβαιο ότι έδρασε μόνος, σύμφωνα με την έκθεση των ειδικών ερευνητών που μελετούσαν επί μήνες την υπόθεση.

Ο Βόλφγκανγκ Πρίκλοπιλ απήγαγε το 10χρονο κορίτσι και το φυλάκισε σε ένα μικρό δωμάτιο, χωρίς παράθυρα, κάτω από το γκαράζ του σπιτιού του, μέχρι το 2006, όταν η Νατάσα κατάφερε να δραπετεύσει. Ο Πρίκλοπιλ αυτοκτόνησε αμέσως μετά.

Η έρευνα που είχε γίνει την εποχή εκείνη κατέληξε στο συμπέρασμα

ότι ο Πρίκλοπιλ δεν είχε συνεργούς. Παρ’ όλ’ αυτά, συνεχίζονταν επίμονα οι φήμες για ένα δεύτερο άτομο που συμμετείχε στην απαγωγή και για την απόκρυψη της υπόθεσης από την αστυνομία με στόχο να προστατευθούν υψηλά ιστάμενα πρόσωπα που υποτίθεται ότι συμμετείχαν σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

Πέρσι τον Ιούλιο, το κοινοβούλιο της Αυστρίας διόρισε μια ομάδα ειδικών για να εξετάσουν εάν διαπράχθηκαν λάθη κατά τη έρευνα ενός από τα συγκλονιστικότερα εγκλήματα που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα. Στην ομάδα μετείχαν εμπειρογνώμονες από το FBI και τη γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία BKA.

Ο πρόεδρος της BKA Γεργκ Τσίρκε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Βιένη είπε ότι «ο Πρίκλοπιλ είναι σχεδόν βέβαιο ότι διέπραξε μόνος του την απαγωγή». Στην αναφορά τους, έκτασης 156 σελίδων, οι εμπειρογνώμονες αναφέρουν ότι δεν διαπιστώθηκε κάποια σχέση του απαγωγέα με «σαδομαζοχιστικούς ή παιδεραστικούς κύκλους».

Μια ταινία που βασίζεται στην αυτοβιογραφία της Κάμπους, το βιβλίο «3.096 ημέρες» βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Φεβρουάριο. Παρουσιάζει την κακοποίησή της από τον Πρίκλοπιλ ο οποίος περιστασιακά την έβγαζε έξω από το κελί της για να κοιμηθεί στο κρεβάτι του ή για να την πάει βόλτα.

Η έκθεση των 13 εμπειρογνωμόνων, που εργάστηκαν 10.000 ώρες εξετάζοντας 300.000 σελίδες εγγράφων, διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Πρίκλοπιλ αυτοκτόνησε την ημέρα που η Νατάσα Κάμπους δραπέτευσε. Μολονότι έγιναν ορισμένα λάθη στην αρχική έρευνα, δεν ήταν λάθη ουσίας.

Μετά την υπόθεση της Κάμπους η αυστριακή κοινωνία συγκλονίστηκε και πάλι δύο χρόνια αργότερα, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Γιόζεφ Φριτσλ κρατούσε αιχμάλωτη επί 24 χρόνια την κόρη του στο υπόγειο του σπιτιού του και είχε κάνει επτά παιδιά μαζί της. Ο Φριτσλ εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Keywords
Τυχαία Θέματα