ΔΕΗ: Με μπλακ άουτ απειλούν οι συνδικαλιστές, για επιστράτευση μιλά η κυβέρνηση

17:54 1/7/2014 - Πηγή: KoolNews

Σε τροχιά ρήξης βρίσκονται κυβέρνηση και συνδικαλιστές της ΔΕΗ λόγω της ιδιωτικοποίησης της εταιρείας. Η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη ακόμα και για επιστράτευση των εργαζομένων σε περίπτωση που «κατεβάσουν διακόπτες».

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, έκανε λόγο για «σαμποτάζ κατά του κράτους» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ.

«Σε

στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει... Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ και το ρεύμα δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες, αποτελεί σαμποτάζ κατά του κράτους (σ.σ το μπλακ άουτ)... 20 εκατ. τουρίστες να έρθουν και να μην έχουν κλιματισμό; Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό» διαμήνυσε η κ. Βούλτεψη.

Επιπλέον, η κυβερνητική εκπρόσωπος, διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις στο ν/σ που αναμένεται να κατατεθεί την Τετάρτη στη Βουλή.

Με μεγαλύτερη μετριοπάθεια προσεγγίζει το θέμα των κινητοποιήσεων της ΓΕΝΟΠ το ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, ο Χρήστος Πρωτόπαπας, από τη γραμματεία Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου του ΠΑΣΟΚ, διαβεβαίωσε τους συνδικαλιστές πως είναι «πλήρως διασφαλισμένα» τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα καθώς και οι θέσεις εργασίας.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να γίνει απεργία διαρκείας. Ας σκεφτούν και το κοινωνικό σύνολο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απέφυγε να τοποθετηθεί για το αν θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε επιστράτευση των εργαζομένων, εκφράζοντας την ελπίδα πως η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ «δεν θα σκεφτεί» να κατεβάσει τους διακόπτες.

«Αυτά που έχουν γίνει στο παρελθόν από τον κ. Φωτόπουλο, ελπίζω ότι δε θα ξαναγίνουν», σημείωσε.

Επί ποδός πολέμου η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τη «μικρή ΔΕΗ». Η ομοσπονδία, έχει προαναγγείλει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες με την κατάθεση του ν/σ στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, με βασικά αιτήματα, την απόσυρσή του και τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το θέμα.

Η ΓΕΝΟΠΔΕΗ καλεί επίσης σε παναττικό συλλαλητήριο την Πέμπτη, 3/7 στις 19:00 έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη 30.

Keywords
Τυχαία Θέματα