Χτυπημένος πήγε στις φυλακές ο Αλβανός δολοφόνος: «Φέρτε μου ένα σκοινί» φώναζε

Στο φως της δημοσιότητος έρχονται σιγά-σιγά στοιχεία από τον ξαφνικό θάνατο του Αλβανού ισοβίτη Ιλία Καρέλι, ο οποίος την Τρίτη σκότωσε με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον 46χρονο υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου και μεταφέρθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας γύρω στις 4 χθες το απόγευμα όπου και κρατήθηκε σε ειδικό κελί.

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι έδωσαν στοιχεία σχετικά τις τελευταίες ώρες του Ιλία Καρέλι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του το βράδυ της Πέμπτης. «Απορήσαμε που τον έστειλαν σε μας, γιατί

υπολειτουργούμε ως φυλακή, δεν έχουμε προσωπικό. Κακώς τον έστειλαν. Θα έπρεπε να τον κρατήσουν στο Μεταγωγών, μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα», δήλωσε στο ραδιόφωνο του Alpha ο Χάρης Κονσολίδης, πρόεδρος των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας.

Στο κελί υπήρχε κάμερα η οποία έχει καταγράψει λεπτομερώς τις κινήσεις του. Τις υποψίες κίνησε όταν οι υπάλληλοι των φυλακών διαπίστωσαν ότι παρέμενε σε ακινησία για αρκετές ώρες κι έτσι μπήκαν στο κελί διαπιστώνοντας το θάνατό του. Από τις πρώτες ενδείξεις, ο Αλβανός βαρυποινίτης φέρεται να πέθανε στο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ αυτή την ώρα στο νοσοκομείο Σερρών διενεργείται ιατροδικαστική εξέταση.

«Έχουμε στείλει όλο το υλικό από τις κάμερες. Από την πρώτη στιγμή της παραλαβής μέχρι το ασθενοφόρο που τον παρέλαβε, ο Καρέλι δεν ήρθε σε επαφή με υπάλληλο ή κρατούμενο», συμπλήρωσε ο κ. Κονσολίδης . Δήλωσε μάλιστα πως όταν έφτασε ήταν χτυπημένος σε όλο του το σώμα και τον τράβηξαν φωτογραφίες. Ωστόσο εκείνος δεν παραπονέθηκε για πόνους ενώ το μόνο που είπε ήταν ότι για όλα φταίει ο εισαγγελέας και φώναζε: «Φέρτε μου ένα σκοινί». Λίγο μετά ο Καρέλι έφαγε βραδινό μέσα στο κελί του, στις 7.15, την ίδια ώρα με όλους τους κρατουμένους.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο αρχιφύλακας υπηρεσίας διαπίστωσε ότι ο 40χρονος κρατούμενος βρισκόταν ακίνητος στο κρεβάτι του. Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Η σορός του έχει μεταφερθεί στο νεκροτομείο των Διαβατών Θεσσαλονίκης, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Σερρών. Η ιατροδικαστική εξέταση θα γίνει από τον ιατροδικαστή Μηνά Γεωργιάδη κι έως το μεσημέρι αναμένεται το πόρισμα προκειμένου να ενημερωθεί άμεσα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Το χρονικό της φονικής του επίθεσης στον άτυχο υπαρχιφύλακα

Όλα έγιναν ανήμερα της 25ης Μαρτίου στις 12:10 το μεσημέρι.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αλβανός βαρυποινίτης επιτέθηκε στον άτυχο υπαρχιφύλακα, πισώπλατα, με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι από το κάσωμα της πόρτας. Μετά το μεσημεριανό και ενώ οι κρατούμενοι επέστρεφαν στα κελιά τους, ο Καρέλι Ιλία έμεινε πίσω με στόχο να επιτεθεί στον υπαρχιφύλακα. Όταν υπάλληλοι τον πλησίασαν άρχισε να φωνάζει: «Αφού δεν μου δίνετε την άδεια θα πάρω έναν από εσάς μαζί μου».

Μάλιστα, σε σημείωμά του, λίγο πριν αποφασίσει να επιτεθεί και να σκοτώσει τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη, ο οποίος εκείνη τη στιγμή το κρατούσε στα χέρια του και το διάβαζε, ο βαρυποινίτης Ιλία Καρέλι είχε γράψει: «Με κρατάτε άδικα μέσα, μου στερήσατε την ελευθερία. Δεν έχω διαπράξει φόνο και δεν με αφήνετε να δω τη μητέρα μου και εγώ θα στερήσω τη ζωή σε έναν από εσάς».

Αμέσως μετά και πριν προλάβει να αντιδράσει κανείς επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι και σκότωσε τον 46χρονο με τρεις μαχαιριές -μία πισώπλατα, μία στη μύτη και το τελειωτικό χτύπημα στην καρωτίδα. Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Άμφισσας, ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε.

Ο Γιώργος Τσιρώνης υπηρετούσε από το 1997 και ήταν πολύ αγαπητός στους συναδέλφους του, με το γεγονός της δολοφονίας του να σκορπίζει θλίψη. Ο 46χρονος ζούσε με την οικογένεια του στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και ήταν έγγαμος με δύο παιδιά, εκ των οποίων το μεγαλύτερο σπουδάζει στην Αθήνα.

Ο Καρέλι ήταν κρατούμενος στη Β' Πτέρυγα των φυλακών Μαλανδρίνου, εκεί δηλαδή που φιλοξενούνται οι κρατούμενοι, οι οποίοι εργάζονται και κάθε ημέρα φυλάκισης πιάνει για δύο. Έτσι, έχοντας κατά συγχώνευση (από τις δύο καταδίκες του) ποινή περίπου 20 ετών και εννέα μηνών, θεμελίωνε δικαίωμα να υποβάλει αίτηση για αποφυλάκιση με όρους. Παράλληλα, όπως λέγεται στις φυλακές Μαλανδρίνου, η μητέρα του στην Ιταλία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και πέθανε. Ο Καρέλι υπέβαλε το αίτημα αποφυλάκισης, το οποίο όμως (αφού συνεκτιμήθηκαν, όπως επιβάλλει ο νόμος, τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και η συμπεριφορά του στις φυλακές), στις 11.2.2014 απορρίφθηκε.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα