Χριστουγεννιάτικο χάος: Θεομηνίες και ακυρώσεις πτήσεων σε όλο τον κόσμο [εικόνες]

Πάνω από ένα εκατομμύριο σπίτια και επιχειρήσεις βρίσκονται χωρίς ρεύμα , με αμέτρητα σχέδια διακοπών να έχουν καταστραφεί αφού εκατοντάδες πτήσεις ακυρώνονται εξαιτίας των θανατηφόρων καταιγίδων που σαρώνουν τον πλανήτη.

Η καταστροφή που πλήττει ήδη χώρες της Ευρώπης αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον για μερικές ακόμα ημέρες.

Στη Βρετανία, λόγω της θεομηνίας που πλήττει τη χώρα από τη Δευτέρα, πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ περίπου 150.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι ισχυροί άνεμοι ταχύτητας 140 χιλιομέτρων την ώρα αναμένονται να πλήξουν τη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία τις επόμενες μέρες.

Λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών έχουν εκδοθεί συστάσεις προς τους πολίτες της χώρας, κυρίως λόγω των επικίνδυνων συνθηκών οδήγησης. Στο αεροδρόμιο του Gatwick του Λονδίνου εκατοντάδες πτήσεις καθυστέρησαν λόγω της διακοπής ρεύματος στο βόρειο τμήμα του αεροδρομίου.

Στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες, οι θυελλώδεις άνεμοι με ταχύτητα 100 χιλιομέτρων την ώρα είχαν σαν αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα και να «προσγειωθούν» στα καλώδια τροφοδοσίας του ρεύματος.

Ένας έφηβος έχασε τη ζωή του στη Νορμανδία της Γαλλίας, μετά από την κατάρρευση τοίχου σε ένα εργοτάξιο με τους εξαιρετικά δυνατούς ανέμους να πλήττουν την περιοχή. Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης εκτιμάται ότι 240.000 σπίτια σε όλη τη Γαλλία είναι χωρίς ρεύμα λόγω της καταστροφής.

Νοτιότερα της Ευρώπης και συγκεκριμένα στην Ισπανία εκατοντάδες πτήσεις ακυρώνονται στα αεροδρόμια του Μπιλμπάο, Αστούριας, Σαντανδέρ και Βίγκο ενώ στην Πορτογαλία δεκαπέντε περιοχές βρίσκονται σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού, το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου.

Στον Καναδά 14 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ενώ πάνω από 500.000 σπίτια και επιχειρήσεις έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, με τις αρμόδιες αρχές να έχουν ανοίξει καταφύγια έκτακτης ανάγκης για όσους μένουν χωρίς ρεύμα.

1 από 5 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Keywords
Τυχαία Θέματα