Χωρίς την υπογραφή Σαμαρά σφραγίστηκε η συμφωνία για τον αγωγό ΤΑΡ

Υπό την απουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των αρμοδίων υπουργών πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή υπογραφής της συμφωνίας για τον αγωγό ΤΑΡ στο Μπακού, λόγω βλάβης που παρουσιάστηκε στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος.

Στην τελετή, κατά την οποία υπογράφηκε συμφωνία μεταξύ των εταιρειών που απαρτίζουν την κοινοπραξία του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ στην Κασπία, για την έναρξη των εργασιών εξόρυξης του φυσικού αερίου

και την κατασκευή του αγωγού TAP, η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε σε επίπεδο πρέσβη ενώ παρέστησαν μαζί με ομολόγους τους ευρωπαϊκών χωρών, και οι πρωθυπουργοί της Αλβανίας, Έντι Ράμα, και της Κροατίας, Ζόραν Μιλάνοβιτς.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι κατασκευαστικές εργασίες στην Ελλάδα θα ξεκινήσουν το 2015 και το 2019 θα ξεκινήσει η ροή φυσικού αερίου από το Αζερμπαϊτζάν. Η κοινοπραξία έχει θέσει σε κίνηση τις διαδικασίες αποζημίωσης των ιδιοκτητών γης κατά μήκος του αγωγού.

Η επένδυση για το ελληνικό κομμάτι του αγωγού (συνολικά 550 χλμ από τους Κήπους του Έβρου μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα στην περιοχή Διποταμιά) φθάνει στο 1,5 δισ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει 2.000 άμεσες και 10.000 έμμεσες θέσεις εργασίας.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα