Χωρίς ρεύμα εδώ και μήνες – Το δράμα της οικογένειας πριν τον θάνατο της μικρής Σάρας

Με τον πιο σκληρό τρόπο ολοκλήρωσε την σύντομη – μόλις 13χρονη – ζωή της η άτυχη Σάρα από την Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης. Το δράμα της φτωχικής οικογένεια από την Σερβία όμως δεν ξεκίνησε από το μοιραίο βράδυ της Κυριακής, αλλά από πολύ πιο πριν, χωρίς όμως να δώσουν ποτέ δικαίωμα ή να το κάνουν γνωστό.

Έντεκα το βράδυ και οι σπαρακτικές φωνές της 54χρονης μητέρας από το μπαλκόνι του μικρού σπιτιού ηχούν στη γειτονιά. Η Ζορίτσα

βρήκε την μικρή κόρη της, Σάρα, χωρίς σφυγμό και τρέχει ζητώντας βοήθεια από τους γείτονες, ενώ εκείνοι με την σειρά τους σπεύδουν να βοηθήσουν το 13χρονο κορίτσι, όμως ήταν ήδη πολύ αργά. Το μονοξείδιο του άνθρακα έχει δηλητηριάσει το άτυχο κορίτσι, σκοτώνοντάς την ήδη δύο ώρες πριν την βρει νεκρή η μητέρα της πεσμένη στο πάτωμα ανάμεσα σε δύο ντιβάνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, η τραγωδία όχι μόνο βύθισε στη θλίψη την κοινωνία της Θεσσαλονίκης αλλά και σόκαρε όλους όσους γνώριζαν τις δυο τους, αφού ποτέ δεν είχε γίνει σε κανέναν γνωστό τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της οικογένειας. Μητέρα και κόρη είχαν μετακομίσει στο μικρό διαμέρισμα το καλοκαίρι και λίγο αργότερα, τον Σεπτέμβριο, τους έκοψαν το ρεύμα λόγω μεγάλου χρέους από απλήρωτους λογαριασμούς που είχε αφήσει ο προηγούμενος ενοικιαστής, επίσης Σέρβος.

Ο μεγάλος γιος της οικογένειας, ο 25χρονος αδελφός της Σάρας, που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, έφτασε εσπευσμένα στην Θεσσαλονίκη μετά το τραγικό γεγονός. Η μητέρα του είχε καιρό να κάνει μεροκάματο, δηλώνει ο γιος, ενώ πατέρας δεν υπάρχει, καθώς πέθανε μετά τον χωρισμό του, και η 54χρονη Ζόριτσα έπρεπε να παλέψει μόνη της.

Γείτονες που την ήξεραν με το όνομα «Ζωή» ανέφεραν πως δεν ζήτησε ποτέ βοήθεια από κανέναν. Η αξιοπρέπειά της δεν της το επέτρεπε, όπως επιβεβαίωσε και η Α. Ανέστη, διευθύντρια του 12ου Γυμνασίου Ξηροκρήνης όπου πήγαινε η 13χρονη Σάρα, στη Β' Τάξη. Ούτε η Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως ούτε οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης βρήκαν κάποια αίτηση της οικογένειας για αρωγή.

Το βράδυ του Σαββάτου η μικρή ψησταριά από το μπαλκόνι μεταφέρθηκε στο εσωτερικό του διαμερίσματος και η μάνα άναψε μερικά κάρβουνα για να «σπάσει» το κρύο, αφού δεν είχε άλλο μέσο θέρμανσης. Όπως είπε μετά στους αστυνομικούς, κοιμήθηκαν μαζί με τη 13χρονη κόρη της όλη τη νύχτα, με την ψησταριά πίσω από τα κεφάλια τους, χωρίς να συμβεί τίποτα. Το κακό έγινε όμως την επόμενη μέρα. Τα κάρβουνα κρατήθηκαν αναμμένα και συνέχιζαν να δηλητηριάζουν σιγά σιγά τον μικρό χώρο.

Στις 8:30 το βράδυ της Κυριακής, η μητέρα αισθάνθηκε αδιαθεσία και βγήκε από το σαλόνι. Πήγε στο μπάνιο και, σύμφωνα με οικεία της πρόσωπα, λιποθύμησε έξω απ' αυτό. Δυόμισι ώρες μετά, στις 11 το βράδυ, συνήλθε και επέστρεψε στο σαλόνι, όπου βρήκε νεκρή την κόρη της πεσμένη στο πάτωμα., θα πει αργότερα ο ιατροδικαστής.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα