Χωμενίδης – Τσατσόπουλος «βάζουν πλάτες» στην Διβάνη – Ποιοί κράτησαν «σιγή ιχθύος»

Δύο φίλοι του «συναφιού» έσπευσαν να βάλουν πλάτες στις αντιδράσεις που προκάλεσε η γνωστή συγγραφέας Λένα Διβάνη, χαρακτηρίζοντας «τζαμπατζή» τον 18χρονο που έχασε την ζωή του προχθές το βράδυ στο τραγικό δρομολόγιο του τρόλει.

Ο Χρήστος Χωμενίδης, συμμερίστηκε τις απόψεις της συγγραφέας και καθηγήτριας περί «τζαμπατζήδων» ενώ δήλωσε κάθετος στο «ανθρωποφαγικό λιντσάρισμα». Ο κ. Χωμενίδης μάλιστα ανέφερε ότι «μια φράση που έλεγε ότι το τραγικό ατύχημα δεν σημαίνει ότι είναι ρουφιανιά το επάγγελμα του

ελεγκτή δεν είναι δυνατόν να καταλήγει σε τέτοιο παραλήρημα μίσους».

Ο γνωστός συγγραφέας-βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τσατσόπουλος, έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook: «Η Λένα Διβάνη χρησιμοποίησε μια λάθος λέξη τη λάθος στιγμή. Οι αγαπημένοι μας συμπολίτες, που δεν κάνουν ποτέ λάθος, άτεγκτοι και αψεγάδιαστοι, έσπευσαν να την λιντσάρουν. Εδώ και μερικές ώρες δεν είναι ούτε συγγραφέας ούτε πανεπιστημιακός ούτε τίποτε. Είναι η Λάθος Λέξη. Ελλάδα 2013. Το πανηγύρι της μοχθηρίας».

Πολλοί αντέδρασαν στα σχόλια αυτά των γνωστών συγγραφέων και πολιτικών προσωπικοτήτων κάνοντας λόγο μάλιστα για «ξεπεσμό» των διανοούμενων, για υποκρισία των δημοσίων προσώπων και για απίστευτη επιπολαιότητα. Οι περισσότεροι, βέβαια, έσπευσαν να κοινοποιήσουν κοινή φωτογραφία των τριών και να θυμίσουν το «βόλεμα» τους σε δημόσιες θέσεις: «Απορώ πως κάθεστε ακόμα και σχολιάζετε τα status ενός ατόμου που σας διατάζει να επιστρέψετε στους φραπέδες σας» ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο μιας φίλης του Τατσόπουλου.

Ειδικά οι βολές στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαίτερα αιχμηρές. «Πλάκα μας κάνεις κ. Πέτρο Τατσόπουλε? Ποια υπερασπίζεσαι? Κι ο ελεγκτής ένα λάθος έκανε, κι οι φύλακες στην Αμυγδαλέζα ένα λάθος κάνανε, κι ο δημοτικόμπατσος που σκότωσε τον μετανάστη ένα λάθος έκανε, και ο Κορκονέας που σκότωσε τον 14χρονο Αλέξη ένα λάθος έκανε, κι εγώ όμως αν θα σε γα...σω ένα λάθος θα κάνω.....και μεγάλο μάλιστα» για να εισπράξει την ειρωνική…καληνύχτα του βουλευτή.

Πολλά πολιτικά πρόσωπα που είναι συνήθως ενεργά στον κοινωνικό διάλογο των social media αποστασιοποιήθηκαν και κράτησαν στάση ιχθύος, περιμένοντας ίσως να καταλαγιάσει ο θυμός. Αλλά και αυτό φαίνεται ότι ενόχλησε τον οργισμένο κόσμο. Ο Γιάννης Ραγκούσης, έγραψε χθες το βράδυ στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook : «Θα μου επιτρέψετε αύριο να σας γράψω ό,τι νιώθω γιατί απόψε θέλω να παρακολουθήσω τις δικές σας αντιδράσεις... ». Η αντίδραση πολλών φίλων του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ήταν αρνητική. «Γιαννη αυτο θυμιζει αλλες εποχες καθαρα στυγνες πολιτικες. Δηλαδη ριχνεις το τυράκι να τσιμπήσουν τα ποντικάκια και εσυ θα απαντήσεις αύριο ενώ έπρεπε με δήλωσή σουσήμερα να έχεις πάρει θέση;;;;με εκπλλήσσεις αρνητικά.!!!!!!!!!!!!» έγραψε χαρακτηριστικά ένας χρήστης.

Αρνητική στάση κράτησε ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος, σχολιάζοντας στο προσωπικό του λογαριασμό στο facebook «Ήταν αυτή η καλύτερη στιγμή για εκφράσει η συγγραφέας την άποψή της για τους τζαμπατζήδες; Νομίζω όχι...».

Keywords
Τυχαία Θέματα