Χατζηνικολάου-Λιάγκας-Σκορδά: Η τηλεόραση των… κουμπάρων και η MEGA ήττα!

19:59 4/8/2013 - Πηγή: KoolNews

Πείτε μου, αν πέρυσι το καλοκαίρι σας έλεγαν πως στο τέλος της σεζόν, ο Νίκος Χατζηνικολάου πηγαίνει στο Star, ο Σταμάτης Μαλέλης στο ΣΚΑΪ και οι Λιάγκας – Σκορδά στον ΑΝΤ1, θα έκλειναν τα κρατικά κανάλια, η Ναταλία Γερμανού σταματούσε από τον Alpha και η Πόπη Τσαπανίδου έβγαζε κούτες από το γραφείο της στο Νέο Φάληρο για να τις μεταφέρει

στη Νέα Κηφισιά, δεν θα γελούσατε μέχρι δακρύων;

Γράφει ο Γιώργος Πράτανος

Και έτσι ξαφνικά, ζούμε το πιο θερμό τηλεοπτικό καλοκαίρι από τη στιγμή που έσκασε η κρίση. Και από εκεί που όλοι έκαναν το σταυρό τους επειδή έχουν δουλειά, παρουσιαστές και στελέχη, το Star έδωσε το σύνθημα της ανασύνταξης και ο ΑΝΤ1 ακολούθησε.

Και δεν είμαι σίγουρος ακριβώς για το ποια είναι η είδηση του καλοκαιριού… Η ολική επαναφορά του Νίκου Χατζηνικολάου ή η μετεγγραφή των Λιάγκα – Σκορδά;

Βλέπετε, ο κορυφαίος ανκόρμαν της τελευταίας 15ετίας, δεν έφυγε από κάποιο κανάλι. Οπωσδήποτε αλλάζει τις ισορροπίες η εκ νέου «είσοδός» του, αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάποια «απώλεια», όπως στην περίπτωση του πρωινού ζεύγους.

Το MEGA αποχαιρετά εντελώς ξαφνικά όχι μόνο τους δύο παρουσιαστές, αλλά και τα ηγεμονικά ποσοστά της πρωινής ζώνης. Ποσοστά που ανέβαζαν το μέσο όρο του σταθμού, από δύο πρόσωπα που βρίσκονται στις κορυφές της ελληνικής show biz, που θα μπορούσαν να είναι «εργαλεία» στα χέρια του σταθμού.

Απλά οι επιτελείς του καναλιού της Μεσογείων έκαναν ένα τεράστιο λάθος που θα το βρουν μπροστά τους. Δεν τόλμησαν να εκμεταλλευτούν αυτά τα δύο πρόσωπα, όπως έκανε ο Alpha με τον Λαζόπουλο και τη Μενεγάκη. Αντί να βρουν ένα καλό concept για τον Γιώργο Λιάγκα… «έτρεχαν» για τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και τα αναιμικά παιχνίδια τύπου «Minute to win it».

Αντί να βάζουν τη Φαίη Σκορδά σε βραδινά show, την άφηναν απλά στο «Πρωινό mou», να διαφημίζει τα βραδινά προϊόντα του σταθμού μέσα από την εκπομπή. Φοβήθηκαν να ταυτίσουν την ψυχαγωγική εικόνα του σταθμού με τους δύο παρουσιαστές που φαινόταν πως είχαν τη δυναμική.

Έτσι, ο τελικός χαμένος του καλοκαιριού βρίσκεται σε θέση άμυνας, αμηχανίας και νευρικότητας. Και αυτό γιατί θα πρέπει, όχι μόνο να βρουν τους αντικαταστάτες των δύο πρώην συνεργατών τους, αλλά και γιατί θα κληθούν να τους αντιμετωπίσουν και στη βραδινή ζώνη, εκεί που ο ΑΝΤ1 μοιάζει πλέον ακτύπητος.

Αν συνυπολογίσουμε και την πίεση που θα αισθανθεί το δελτίο ειδήσεων του καναλιού από την επαναδραστηριοποίηση του Νίκου Χατζηνικολάου και του Star γενικότερα, φαίνεται πως οι επιτελείς του σταθμού θα πρέπει φέτος να υπερβάλλουν εαυτούς.

«Στοίχημα» βεβαίως αποτελεί και για τους τρεις (Χατζηνικολάου-Λιάγκα-Σκορδά) η νέα σεζόν. Θα πρέπει να αποδείξουν πως μπορούν να «πάρουν» μαζί τους, το κοινό. Πως τους είναι πιστό. Πως έκαναν τη σωστή κίνηση…

Στην Ελλάδα που όλα αλλάζουν και όλα μένουν στάσιμα, παρατηρούμε και ένα άλλο φαινόμενο. Πόσο δραστικά αλλάζει ο τηλεοπτικός χάρτης και πόσο ίδια μένει η αντίληψη περί «κουμπάρων» που έχει την πρωτοκαθεδρία… Στη συγκεκριμένη περίπτωση, των κουμπάρων –κυριολεκτικά- Νίκου Χατζηνικολάου, Γιώργου Λιάγκα, Φαίης Σκορδά.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα