Χάνεται (;) το εξάμηνο – Ποιοι διοικητικοί υπάλληλοι κρατούν ομήρους τους φοιτητές

Ένα βήμα πιο κοντά φαίνεται να είναι η απώλεια του εξαμήνου στα πανεπιστήμια μετά από 12 εβδομάδες συνεχιζόμενης απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων των ιδρυμάτων.

Το εξάμηνο φαίνεται να μην έχει κανένα μέλλον ειδικότερα μετά τον νέο γύρο κινητοποιήσεων με τη μορφή κυλιόμενων 24ωρων απεργιών μέχρι την Τρίτη που αποφάσισε χθες ο σύλλογος υπαλλήλων στο πανεπιστήμιο Αθηνών κλείνει οριστικά το ημερολογιακό «παράθυρο» του νόμου – πλαισίου για την

επιτυχή διδασκαλία του εξαμήνου.

Ανυποχώρητη κρατώντας σκληρή γραμμή παραμένει μία μερίδα των διοικητικών υπαλλήλων η οποία ουσιαστικά αρνείται τον διάλογο διαλέγοντας το παιχνίδι των εντυπώσεων τόσο με τις πρυτανικές αρχές, όσο και με την πλειοψηφία των διοικητικών υπαλλήλων.

Χθες, ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών όπως δημοσιεύει η realnews.gr, συνεδρίασε στη μεγάλη αίθουσα τελετών, στο ιστορικό κτίριο της πρυτανείας του πανεπιστήμιου Αθηνών. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη από υπαλλήλους, αλλά και φοιτητές, που συμπαρίστανται στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων. Αρχική εισήγηση ήταν να πραγματοποιηθεί μυστική ψηφοφορία με κάλπη και ψηφοδέλτια που θα έφεραν «ναι» και «όχι», αντιστοιχώντας σε πρόταση για συνέχιση ή μη της απεργίας.

Τελικά, η απόφαση για την συνέχιση της απεργίας λήφθηκε δια βοής, παρά τις έντονες αντιδράσεις σημαντικής μερίδας των διοικητικών υπαλλήλων, που επιθυμούσαν το άμεσο άνοιγμα του πανεπιστημίου και τη συνέχιση του διαλόγου με το υπουργείο Παιδείας για τα προγράμματα της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας.

Το κλίμα, βέβαια, για την υπερψήφιση της πρότασης για συνέχιση της απεργίας επηρέασε η απόφαση του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που νωρίτερα την Πέμπτη είχε αποφασίσει νέο γύρο 24ωρων κυλιόμενων απεργιών.

Ερωτηματικά για τη νομιμότητα του τρόπου λήψης των αποφάσεων για την πραγματοποίηση απεργιακών κινητοποιήσεων από τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων είχαν εκφραστεί και στο παρελθόν.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα