Μπράβο Σκουρλέτη, Ρομπέν των Σκουριών, τους έκανες τα μούτρα κρέας – Γράφει ο Δημήτρης Καναβαράκης

Πεντακόσιες θέσεις εργασίας ανακοίνωσε ήδη η «Eldorado Gold» ότι χάθηκαν ήδη από την αναστολή του έργου στις Σκουριές Χαλκιδικής. Άλλες τόσες θα ακολουθήσουν σε περίπτωση που πέσουν τίτλοι τέλους και για τις εργασίες εξόρυξης στην Ολυμπιάδα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, Πολ Ράιτ, η «Eldorado Gold» έχει επενδύσει μέχρι σήμερα πάνω από 700 εκατομμύρια δολάρια στην κατασκευή και ανάπτυξη των έργων σε αυτές τις δύο περιοχές. Και βάσει των υπολογισμών που έχει κάνει η εταιρία, η Ελληνικός Χρυσός θα συνεισφέρει πάνω από 5 δισ. ευρώ συνολικά στην ελληνική οικονομία

σε βάθος τριετίας, συμπεριλαμβανομένων μισθών εργαζομένων, καταβολών στην κοινωνική ασφάλιση και πληρωμές προς τοπικούς προμηθευτές προϊόντων και υπηρεσιών.

Η απάντηση του αρμόδιου υπουργού στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο επικεφαλής της καναδικής εταιρίας στην Ελλάδα ήταν η εξής αποστομωτική: «Η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς».

Το ίδιο σύνθημα δηλαδή που ακούμε εδώ και ένα χρόνο, από τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου, με τα γνωστά… αποτελέσματα.

Δεν είμαι αρμόδιος για να κρίνω αν η «Eldorado» έχει «φουσκώσει» τα παραπάνω νούμερα, ούτε να αποδώσω δίκιο ή άδικο στις περιβαντολλογικές οργανώσεις και μερίδα κατοίκων των περιοχών που αντιτίθενται στα έργα εξόρυξης. Πρόκειται άλλωστε για ένα πολύ λεπτό ζήτημα τις πτυχές του οποίου πρέπει να γνωρίζει κάποιος με απόλυτη ακρίβεια για να εκφέρει άποψη, παίρνοντας το μέρος της μίας ή της άλλης πλευράς.

Για αυτό όμως εξελέγη (δις) κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, για να παίρνει αποφάσεις. Και η πραγματικότητα είναι ότι εδώ και ένα χρόνο αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Κρυμμένη πίσω από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, προσκολλημένη σε μια δημοσιοϋπαλληλική αντίληψη, που σε κάνει να υποπτεύεσαι ότι είναι και κουτοπόνηρη, αποσκοπώντας ακριβώς εκεί: να εξαναγκάσει τους Καναδούς σε εκούσια τάχα αποχώρηση από την Ελλάδα ώστε να τους χρεώσει μετά το «διαζύγιο» και τις απώλειες των θέσεων εργασίας.

Μια αντίληψη που κρατά «ομήρους» τους εργαζόμενους της εταιρίας και παρατείνει την οικονομική αιμορραγία της «Eldorado Gold», που εξακολουθεί να συντηρεί προσωπικό και εξοπλισμό χωρίς να μετουσιώνει τα έξοδα σε εργασίες. Και τώρα που η εταιρία, μοιραία, πήρε την απόφαση να βάλει τέλος στην πρόκληση νέων ζημιών, η κυβέρνηση… «δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς».

Πάρτε μια απόφαση κύριοι, τη θέλετε την επένδυση «ναι» ή «όχι»; Χορτάσαμε από επικοινωνιακά παιχνίδια, άλλωστε όλοι ξέρουν πια πόσο… ανθεκτική και ανυποχώρητη είναι αυτή η κυβέρνηση ενώπιων εκβιασμών.

The post Μπράβο Σκουρλέτη, Ρομπέν των Σκουριών, τους έκανες τα μούτρα κρέας – Γράφει ο Δημήτρης Καναβαράκης appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα