«Μπλε» οι εντυπώσεις, «ερυθρόλευκη» η κούπα – Ολυμπιακός – Αστ. Τρίπολης 3-1 [εικόνες & βίντεο]

Το 15ο νταμπλ της ιστορίας του πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης.

Οι «Πειραιώτες», που παρά την υπεροχή τους στα «χαρτιά» δεν έδειξαν σε καμία στιγμή του αγώνα ότι άξιζαν αυτό το τρόπαιο, κατόρθωσαν να πετύχουν τη σπουδαία νίκη, ανατρέποντας το σκορ, και με τον Γιάχο να κλείνει τα μάτια του σε καταφανέστατο πέναλτι υπέρ των τυπικά γηπεδούχων Αρκάδων στο δεύτερο

ημίχρονο, ενώ είχε προηγηθεί και μια… παράξενη απόφαση στο πρώτο ημίχρονο, όταν σε σπρώξιμο του Χολέβας στον Κοντοέ, αποφάσισε να «κιτρινίσει» αμφότερους τους παίκτες.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα Τρίπολης να μπαίνει πιο αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που φάνηκε από πολύ νωρίς, αφού μόλις στο 8ο λεπτό, ο ΝτεΜπλάσις έχασε απίστευτη ευκαιρία, όταν η κεφαλιά του από τη μικρή περιοχή, ύστερα από κόρνερ του Ουσέρο, αποκρούστηκε ενστικτωδώς από τον Ρόι Κάρολ.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι «γηπεδούχοι» άνοιξαν το σκορ, ύστερα από εκπληκτική συνεργασία. Ο Ράγιο κατέβασε με τακουνάκι την μπάλα στον Ναβάρο, ο οποίος πραγματοποίησε το 1-2 με τον Περόνε και βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Βορειοιρλανδό τερματοφύλακα των «ερυθρολεύκων».

Ο Κάρολ είχε για άλλη μια φορά απάντηση στην προσπάθεια του Ναβάρο, ωστόσο δεν ίσχυσε το ίδιο και στο σουτ του επερχόμενου Ράγιο, ο οποίος σαν «trailer» ήρθε από πίσω, και με αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των «φιλοξενούμενων».

Ο αγώνας κυλούσε δίχως κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί, αλλά να μην μπορεί να διασπάσει την πολύ καλά στημένη άμυνα του Αστέρα Τρίπολης. Δύο σουτ από Μανιάτη και Χολέμπας, άλλα τόσα φάουλ από Χολέμπας και Μασάντο, χωρίς ωστόσο να απειλείται ουσιαστικά η εστία του Φούλοπ.

Στο μισάωρο, ο Χολέμπας δέχθηκε το φάουλ, και εκνευρισμένος σηκώθηκε και έριξε κάτω τον Γιάννη Κοντοέ, με τον Γιάχο, σε μια απόφαση που… μόνο εκείνος κατανόησε, να δείχνει κίτρινη κάρτα στους δύο ποδοσφαιριστές.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισοφαρίσει στο 43ο λεπτό του αγώνα, όταν ο πιο δραστήριος παίκτης του, Τζαμέλ Αμπντούν, βρήκε χώρο από την αριστερή πλευρά, έκανε τη γνωστή του κίνηση με εσωτερική ντρίμπλα, και με σέντρα ακριβείας στο κέντρο της μεγάλης περιοχής, βρήκε συστημένο τον Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος με πλασέ εν κινήσει πέρασε τη μπάλα κάτω από τα πόδια του θηριώδη τερματοφύλακα των Αρκάδων.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες μπήκαν με την προσοχή τους στραμμένη περισσότερο στα αμυντικά τους καθήκοντα, όμως και πάλι ο Αστέρας ήταν εκείνος που κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα, δείχνοντας ότι είναι η πιο «διψασμένη» από τις δύο ομάδες.

Στο 68’, οι «γηπεδούχοι» ξεσηκώθηκαν κατά του διαιτητή Γιάχου, όταν έπειτα από κόρνερ και κεφαλιά του Σανκαρέ, ο Γιάννης Μανιάτης άπλωσε το χέρι του, και έδιωξε τη μπάλα με τον αγκώνα του επάνω στη γραμμή. Ο κ. Γιάχος, ο οποίος περικυκλώθηκε από παίκτες της Τρίπολης, έπειτα από διαβουλεύσεις με τον βοηθό της τελικής γραμμής, έδειξε ότι το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά.

Ο Πίνο, ο οποίος πέντε λεπτά νωρίτερα δέχθηκε κίτρινη κάρτα για θέατρο, εκτέλεσε φάουλ στο 83ο λεπτό, με τη μπάλα να περνάει ξυστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Φούλοπ, με τη φάση αυτή να είναι και η τελευταία αξιομνημόνευτη της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού.

Παράταση:

Ο Ραφίκ Τζεμπούρ, προερχόμενος από τον πάγκο, ήταν εκείνος που έδωσε τη λύση για τους «ερυθρόλευκους», όταν στο 99’, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά του Φουστέρ, πήρε το «ριμπάουντ», και σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Φούλοπ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 για την ομάδα του.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, όταν ο Αμπντούν ευστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Πίνο, γράφοντας στους φωτεινούς πίνακες του ΟΑΚΑ το 3-1, αφήνοντας μία πικρή γεύση στο στόμα των παικτών και των φίλων του Αστέρα Τρίπολης, που σίγουρα άξιζε κάτι παραπάνω στον σημαντικότερο αγώνα της ιστορίας του.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Πιπίνης, Κοντοές, Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Ράγιος, Περόνε

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Κάρολ, Μανιάτης, Μοδέστο, Μασάντο, Φέισα, Μήτρογλου, Φουστέρ, Χολέβας, Σιόβας, Μανωλάς, Αμπντούν

Keywords
Τυχαία Θέματα