Μπιλ Γκέιτς: Η τεχνολογία δεν πρόκειται να σώσει τον κόσμο – Ο Ζούκερμπεργκ είναι αστείος

Η τεχνολογία είναι «καταπληκτική» είπε ο Μπιλ Γκέιτς στην εφημερίδα Financial Times, σε πρόσφατη συνέντευξή του, αλλά δεν πρόκειται να σώσει τον κόσμο.

Ο συνιδρυτής της Microsoft, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι βελτιώσεις στον τομέα της τεχνολογίας σίγουρα θα έχουν τις ωφέλειές τους, παρόλα αυτά δεν πρόκειται να λύσουν τα προβλήματα όλων αυτών που βρίσκονται σε ανάγκη.

«Σίγουρα αγαπώ την τεχνολογία.

Αλλά όταν θέλουμε να βελτιώσουμε τις ζωές των ανθρώπων, έχουμε να αντιμετωπίσουμε πιο κρίσιμα προβλήματα, όπως τα ποσοστά παιδικής θνησιμότητας ή ακόμα η παροχή τροφής σε παιδιά που πεινάνε», ανέφερε ο Γκέιτς, στην ίδια συνέντευξη.

«Οι υπολογιστές δεν είναι στην ιεραρχία των αναγκών των ανθρώπων στις πέντε πρώτες θέσεις», συμπλήρωσε ενώ ακόμα σχολίασε τη δήλωση του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτή του Facebook, ο οποίος είχε πει ότι το «διαδίκτυο είναι μια κύρια βάση για να βελτιώσουμε τον κόσμο», λέγοντας ότι είναι αστείος.

«Το διαδίκτυο ως προτεραιότητα; Είναι αστείο. Αν πιστεύετε ότι η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι κλειδί για να βελτιωθεί ο κόσμος, εντάξει. Εγώ δεν το πιστεύω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο Γκέιτς είναι ακτιβιστής για την έρευνα ενάντια στην ελονοσία για χρόνια και ως πρόεδρος του Ιδρύματός «Bill % Melinda Gates», έχει καταβάλλει δισεκατομμύρια δολάρια στη βελτίωση της υγείας και στον πόλεμο κατά της φτώχειας σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες.

«Η ελονοσία σκοτώνει παιδιά και υπονομεύει τη δύναμη του πληθυσμού του πλανήτη για δεκάδες χιλιάδες χρόνια, ανέφερε ο Γκέιτς σε άρθρο του στην εφημερίδα Huffington Post το 2011.

Κάντε like στην σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Twitter

Keywords
Τυχαία Θέματα