Μπαράζ απολύσεων και το νέο έτος – Οι 10+1 φορείς που απειλούνται με λουκέτο

Δέκα συν ένας φορείς του δημοσίου τομέα, βρίσκονται στο μικροσκόπιο της κυβέρνησης αλλά και των αρμόδιων υπηρεσιών. Η συγκεκριμένη λίστα, στην οποία φαίνεται να έχει καταλήξει το Μέγαρο Μαξίμου, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα να συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα και μετ αλέγόμενα του υπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες και οι φορείς τους, εκτός απροόπτου, αναμένεται να καταργηθούν ενώ οι υπάλληλοι να απολυθούν, δίνοντας στο Δημόσιο 27.000 κενές θέσεις εργασίας.

Σύμφωανα με δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά,

η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει και στην κατάργηση οργανικών θέσεων, ακόμα και διοικητικών μονάδων σε ΔΕΚΟ και σε εταιρείες του ευρύτερου δημοσίου τομέα που βρίσκονται υπό ιδιωτικοποίηση. Οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις συγκεκριμένες θέσεις θα απολυθούν αμέσως. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναφέρουν, ότι ένας μεγάλος αριθμός υποχρεωτικών απομακρύνσεων θα προέλθει από καταργούμενες θέσεις στην ΕΥΑΘ, στους οργανισμούς μικρών λιμανιών και μαρινών, στα περιφερειακά αεροδρόμια που θα ιδιωτικοποιηθούν, αλλά και σε ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ, στον Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών, αλλά και από την ΕΤΔΑΠ, τον ΟΛΠ, και τον ΟΛΘ, τα ΕΛ.ΠΕ., τη ΛΑΡΚΟ, καθώς και τη ΔΕΗ.

Εφόσον η κυβέρνηση καταλήξει σε αυτή τη λύση, εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταργηθούν ειδικότητες όπως προσωπικό καθαριότητας ή κλητήρες, που κρίνεται ότι μπορούν να αντικατασταθούν από εξωτερικούς συνεργάτες, μειώνοντας το μισθολογικό κόστος των φορέων.

Αναλυτικότερα οι έντεκα οργανισμοί που απειλούνται είναι:

Ταμείο Εθνικής ΟδοποιίαςΕνοποίηση Αρχαιολογικών Χώρων ΑθήναςΕθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου ΔυναμικούΜουσείο Επιστήμης και ΤεχνολογίαςΔιεθνής Ακαδημία ΕλευθερίαςΕθνικό Ίδρυμα Μελετών «Θ. Κολοκοτρώνης, ο Γέρος του Μοριά»Ινστιτούτο Δικονομικών ΜελετώνΙνστιτούτο Συνταγματικών ΕρευνώνΚεφάλαιο Επιχειρηματικών Συμμετοχών Υψηλής ΤεχνολογίαςΕθνικό Κέντρο ΒιβλίουΜητροπολιτικός Φορέας Ανάπλασης και Διαχείρησης Προστατευόμενων Περιοχών Αττικής

Την ίδια στιγμή βέβαια άλλοι 27.000 (!) υπάλληλοι από 648 συνολικά ΝΠΙΔ και Α.Ε. του Δημοσίου έχουν μπει στο στόχαστρο. Αναλυτικότερα

Από το υπουργείο Υποδομών εξετάζονται 12 φορείς και συνολικά 12.500 υπάλληλοιΑπό το υπουργείο Οικονομικών εξετάζονται 6 φορείς και 3.200 υπάλληλοιΑπό τους ΟΤΑ (Α’ και Β’ βαθμού) εξετάζονται 28 φορείς και 2.000 υπάλληλοιΑπό το υπουργείο Υγείας 18 φορείς και 3.000 εργαζόμενοιΑπό το υπουργείο Παιδείας 10 φορείς και 1.100 υπάλληλοιΑπό το Αγροτικής Ανάπτυξης εξετάζονται 3 φορείς και 1.820 υπάλληλοιΑπό το Εθνικής Αμύνης, 3 φορείς και 728 εργαζόμενοιΑπό το υπουργείο Περιβάλλοντος 3 φορείς και 660 εργαζόμενοιΑπό το Ανάπτυξης 7 φορείς και 1.500 εργαζόμενοιΑπό το υπουργείο Εργασίας 2 φορείς και 280 υπάλληλοιΑπό το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας 3 φορείς και 130 υπάλληλοιΑπό το Μακεδονίας – Θράκης ένας μόνο φορέας και 70 υπάλληλοιΑπό το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ένας μόνο φορέας και 252 υπάλληλοί τουΤέλος, από το υπουργείο Πολιτισμού, 6 φορείς και 780 εργαζόμενοι σε αυτούς.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Keywords
Τυχαία Θέματα