Ατρόμητη κολυμβήτρια: Κολυμπάει από την Κούβα στη Φλόριντα σε θάλασσα με καρχαρίες!

18:26 2/9/2013 - Πηγή: KoolNews

Η 64χρονη Αμερικανίδα κολυμβήτρια Diana Nyad βρίσκεται πολύ κοντά στο να πραγματοποιήσει το όνειρο της. Είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα καταφέρει να φθάσει από την Κούβα στο Key West της Φλόριντα κολυμπώντας χωρίς σιδερένιο κλουβί προστασίας από καρχαρίες.

Η υπέρμετρη κούραση δεν την καταβάλλει απ’ ότι φαίνεται μιας και σύμφωνα με εκπροσώπους της που επικαλείται το BBC,

βρίσκεται περίπου 16 χιλιόμετρα έξω από τη Florida και αναμένεται να φθάσει στον προορισμό της σήμερα το βράδυ.

Η θαρραλέα Diana έχει κολυμπήσει πάνω από 10 χιλιόμετρα και η γλώσσα και τα χείλη της έχουν πρηστεί. Παρόλα αυτά οι γιατροί που είναι υπεύθυνοι για

την υγεία της δεν έχουν διακόψει την προσπάθειά της.

To ταξίδι της ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί από τη μαρίνα Hemingway που βρίσκεται κοντά στην Αβάνα και είναι η πέμπτη και τελευταία φορά που θα επιχειρήσει να κάνει κάτι τέτοιο. Ένα μέλος της 35μελούς ομάδας της δήλωσε ότι η «Diana κολυμπάει ασταμάτητα για 43 ώρες. Ξέρει που βρίσκεται και αυτό της δίνει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη». Η ομάδα της παρέχει φαγητό και νερό καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η 64χρονη φοράει ειδική μάσκα η οποία της προστατεύει από μέδουσες. Ωστόσο δεν έχουν εντοπίσει κάποια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της. Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο του 2012, έπειτα από κολύμπι 41 ωρών, αναγκάστηκε να διακόψει την προσπάθειά της από αλλεπάλληλα τσιμπήματα μεδουσών.

Η φιλοδοξία ζωής ξεκίνησε για την Diana το 1978 όπου και έκανε την πρώτη της προσπάθεια. Την Παρασκευή ή ίδια δήλωσε ότι φέτος θα είναι η τελευταία φορά που θα επιχειρήσει να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα