Αστρονομικά ποσά για μίζες εξοπλιστικών – Αυτή είναι η λίστα Παπαχρήστου με τις εταιρείες [pdf]

Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται οι λίστες που βρέθηκαν στο σπίτι του ήδη προφυλακισμένου, Δημήτρη Παπαχρήστου, με εταιρείες και φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται το σκάνδαλο των εξοπλιστικών.

Αστρονομικά τα ποσά που καταγράφονται στη λίστα, η οποία είναι στα χέρια των ανακριτών της υπόθεσης, Σπύρο Γεωργουλέα και Χρήστο Μάρκου. Αναλυτικότερα, στην λίστα αυτή περιλαμβάνονται όλες οι πληρωμές που έγιναν την 6ετία - από το 1999 έως και το 2007 - σε φυσικά πρόσωπα αλλά και εταιρείες.

Ανάμεσα στα ονόματα υπάρχουν και τα γνώριμα στον ελληνικό λαό, του Αντώνη Κάντα πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και του Σπυρίδωνα Παπαχρήστου, γιου του κατηγορουμένου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία Δημήτρη Παπαχρήστου. Όλα τα υπόλοιπα είναι νέα πρόσωπα που όμως δεν αποκλείεται οι ανακριτές να καλέσουν για εξηγήσεις σχετικά με το έγγραφο που κατασχέθηκε από το γραφείο του κ Παπαχρήστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ανακριτές έχουν ήδη στείλει κλήσεις και σε άλλους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων ο Όλαφ Έσλερ, αντιπρόεδρος της Wegmann, ο Σπύρος Παπαχρήστος και ο τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο οποίος κατά το κατηγορητήριο, μεσολάβησε, ώστε να φτάσει μέρος του μαύρου χρήματος, μέσω τραπεζικών λογαριασμών του ιδίου στον Αντώνη Κάντα. Βέβαια, η απολογία του κ Κάντα ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης και στις επίμονες ερωτήσεις των δυο ανακριτών για το αν έχουν δωροδοκηθεί πρόσωπα πιο ψηλά από ότι ο ίδιος στην ιεραρχία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, φέρεται να απάντησε: «Δεν έχω στοιχεία όμως η λογική λέει ότι αφού τα πήρα εγώ τα πήραν και οι πιο πάνω από εμένα».

Σύμφωνα με πληρηφορίες, κατά τη χθεσινή απολογία του ο Α. Κάντας παραδέχεται ότι έλαβε χρήματα από την παραπάνω γερμανική εταιρεία και συγκεκριμένα το ποσό των 750.000 ευρώ - και όχι δηλαδή των 950.000 ευρώ όπως αναφέρει το σε βάρος του κατηγορητήριο. Να σημειωθεί ότι εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Wegmann, είναι ο επίσης προφυλακισμένος Δημήτρης Παπαχρήστος ο οποίος και φέρεται να έχει δωροδοκήσει τον Αντώνη Καντα δίνοντας του χρήμα ακόμη και σε μαύρες σακούλες.

Διαβάστε ΕΔΩ τη λίστα που κατασχέθηκε από το γραφείο του Δημήτρη Παπαχρήστου με τα ονόματα του σκανδάλου των εξοπλιστικών

Keywords
Τυχαία Θέματα