Αστερίξ και Οβελίξ «επέστρεψαν» προς τιμήν του Charlie Hebdo [εικόνες]

12:09 9/1/2015 - Πηγή: KoolNews

Εδώ και χρόνια δεν είχε πιάσει το μολύβι για να σκιτσάρει και μαζί του είχαν αποσυρθεί οι πιο διάσημοι ήρωες κόμικ. Ο Albert Uderzo όμως δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχος μπροστά στο σοκ και τη θλίψη που προκάλεσε η τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του Charlie Hebdo.

Στα 87 του χρόνια ο θρυλικός Γάλλος σκιτσογράφος έπιασε ξανά την πένα και – θέλοντας να αποδώσει το δικό του φόρο τιμής στους νεκρούς της άνανδρης επίθεσης – ζωντάνεψε τους δύο κωμικούς ήρωες.

Το

βράδυ της Πέμπτης ο «πατέρας» των ανυπότακτων Γαλατών ανέβασε ένα συγκινητικό σκίτσο στον επίσημο λογαριασμό του Asterix στο Twitter. Ο Αστερίξ και ο Οβελίξ υποκλίνονται στα θύματα του Charlie Hebdo, με τον μικροσκοπικό Γαλάτη να ακουμπά ένα λουλούδι στο έδαφος, ενώ ο Ιντεφίξ στέκεται δίπλα τους θλιμμένος.

Και το πρωί της Παρασκευής ένα νέο σκίτσο του Uderzo είδε το φως της δημοσιότητας. Σε αυτό απεικονίζεται ο Αστερίξ, πολύ θυμωμένος, να χτυπάει έναν άνθρωπο και από την… εκτόξευσή του να μένουν μόνο οι παντόφλες του. «Εγώ είμαι ο Charlie», λέει ο Αστερίξ, που αλληγορικά επιστρέφει ως εκδικητής.

«Ήθελα να κάνω μια εικόνα», δηλώνει ο Albert Uderzo. «Ηθελα να δείξω στους ανθρώπους της εφημερίδα πως είμαι κοντά τους», προσθέτει ο πιο γνωστός σκιτσογράφος του κόσμου.

The post Αστερίξ και Οβελίξ «επέστρεψαν» προς τιμήν του Charlie Hebdo [εικόνες] appeared first on KoolNews.

Keywords
Αναζητήσεις
eikones gif asterix ovelix
Τυχαία Θέματα