Ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών – Ζητούν να πέσει το όριο προστασίας κάτω από τις 180.000 ευρώ

Όσοι παρακολουθούν από κοντά τις συζητήσεις των δανειστών με την Κυβέρνηση για το θέμα των πλειστηριασμών, αδυνατούν να κατανοήσουν από που πηγάζει η αισιοδοξία της Κυβέρνησης ότι μέχρι το Σάββατο θα έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Και αυτό γιατί τα αγκάθια είναι πολλά και παραμένουν. Πιο συγκεκριμένα η πλευρά των δανειστών σύμφωνα με το τηλεγράφημα του γερμανικού πρακτορείου ΜΝΙ πιέζει να δεχτεί η Κυβέρνηση να πέσει το όριο προστασίας κάτω από τις 180.000 ευρώ. Αν η ελληνική πλευρά συμφωνήσει, τότε θα προστατεύεται μόνο το 25% των δανείων. Θυμίζουμε ότι η τελευταία πρόταση της Κυβέρνησης

για προστασία του 55% των δανείων απορρίφθηκε ασυζητητί από τους θεσμούς.

Κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζουν ότι η ελληνική πλευρά δίνει μεγάλη διαπραγματευτική μάχη και πιστεύουν πως το Σάββατο αν υπάρξει καλή θέληση και από τις δυο πλευρές θα επέλθει συμφωνία. Στον ίδιο τόνο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος προεξόφλησε συμφωνία και σύγκληση του Euro Working Group - EWG την Κυριακή για να αποδεσμεύσει τα 2 δισ. της δόσης και τα 10 δισ. για τις τράπεζες.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, δεν επικρατεί η ίδια αισιοδοξία. Οι Θεσμοί θεωρούν ότι πολύ δύσκολα θα επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το Σάββατο, εκτός αν αλλάξει στάση και θέσεις η ελληνική πλευρά.

The post Ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών – Ζητούν να πέσει το όριο προστασίας κάτω από τις 180.000 ευρώ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα