Άρση της ασυλίας των Μπούκουρα, Ηλιόπουλου και Γερμενή ζητά ο ανακριτής

Να αρθεί η ασυλία για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, Νίκο Ηλιόπουλο και Γιώργο Γερμενή ζητούν οι ανακριτές, για τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Πρόκειται για βουλευτές οι οποίοι δεν ήταν μέχρι στιγμής στον κύκλο των κατηγορουμένων, ενώ οι ανακριτές προχώρησαν στην αίτηση με βάση τις καταθέσεις των τριών νέων προστατευόμενων μαρτύρων.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων αλλά και οι απολογίες των ίδιων των μελών της Χρυσής Αυγής

αποκαλύπτουν λεπτομερώς τη δράση αλλά και τη δομή της οργάνωσης. Ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων κατέθεσε μάλιστα, μεταξύ άλλων, πως η Χρυσή Αυγή είχε στόχο την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Σύμφωνα με νομικές πηγές, τα στοιχεία που εισέφεραν στη δικαστική έρευνα οι μάρτυρες είναι ικανά να δημιουργήσουν ακόμα και υπόστρωμα τέλεσης «προπαρασκευαστικών πράξεων ανατροπής του πολιτεύματος» που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος με βάση το άρθρο 134-135 ποινικού κώδικα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η συγκεκριμένη αναφορά στη μαρτυρική κατάθεση μπορεί να προκαλέσει άμεσες δικαστικές ενέργειες ακόμα και συνολικό αίτημα άρσης της ασυλίας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, σε περίπτωση που θεωρηθεί στοιχείο ικανό να δομήσει κατηγορητήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα