Άρωμα Ελλάδας στο μετρό του Λονδίνου – 6 ποιήματα προς τιμήν της ελληνικής προεδρίας [εικόνες]

Η Βρετανία είναι ίσως από τις λίγες χώρες παγκοσμίως που ξέρει να αναγνωρίζει και όχι μόνο να αναγνωρίζει, αλλά να αναδεικνύει και κάτι που δεν της ανήκει. Γι΄αυτό με αφορμή την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο δήμαρχος του Λονδίνου, ο Μπόρις Τζόνσον, που έγινε αντικείμενο χλευασμού μετά τα όσα είπε για τον Τζορτζ Κλούνεϊ, όταν ο ηθοποιός ζήτησε να επιστραφούν τα Ελγίνεια στην Ελλάδα, τοποθέτησε στο μετρό της πόλης 6 ποιήματα με θέμα την Ελλάδα.

Κωνσταντίνος

Καβάφης, Σαπφώ, Νίκος Γκάτσος, Τζον Κιτς, Θίο Ντόργκαν και ο γνωστός φιλέλληνας Λόρδος Μπάιρον παρέδωσαν στον παγκόσμιο πολιτισμό ποιήματα που αποτυπώνουν με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τις χάρες και το παρελθόν της Ελλάδας. «Ιωνικός», «Αμοργός», «Anyte of Tegea», «The isles of Greece», «On Chapman's Homer» και «Bread Dipped in Olive Oil and Salt» είναι τα έξι ποιήματα που μπορεί να διαβάσει ο κάθε ένας που μπαίνει στο μετρό και μπορεί ο οποιοσδήποτε να αγοράσει και τα πόστερ των ποιημάτων με την ελληνική και αγγλική εκδοχή για τους 3 Έλληνες ποιητές.

Το πρόγραμμα Poems on The Underground τρέχει στην Αγγλία από το 1986 όταν ο Αμερικάνος συγγραφέας Τζούντιθ Τσερνάικ θέλησε να κάνει την ποίηση μια τέχνη που απευθύνεται σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων.

Τα ποιήματα θα υπάρχουν στους συρμούς του μετρό μέχρι τον Ιούνιο όταν και η ελληνική προεδρία θα λάβει τέλος.1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ >

Keywords
Τυχαία Θέματα