Αποθέωση UEFA για Ολυμπιακό

Το αφιέρωμα της UEFA, για το ελληνικό πρωτάθλημα που μόλις τελείωσε, αποθέωσε Ολυμπιακό και Βαλβέρδε. Δες επίσης ποια ομάδα θεώρησε έκπληξη, ποιον παίκτη και ταλέντο ξεχώρισε.

Από τον Άρη Βουρβούλια

Η ποδοσφαιρική χρονιά της Superleague είχε αδιαμφισβήτητα κόκκινο χρώμα, αφού ο Ολυμπιακός

πέραν του ότι κατέκτησε και τους 2 εγχώριους τίτλους, αποχαιρέτησε κιόλας έναν από τους πιο πετυχημένους προπονητές, της τελευταίας 20ετίας. Λογικό και επόμενο λοιπόν το εκτενές αφιέρωμα της UEFA  για το ελληνικό πρωτάθλημα να επικεντρωθεί στην επιτυχία των Πειραιωτών και την αξία του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αναλυτικά αναφέρει το άρθρο: «Στην κορυφή από τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο Ολυμπιακός έχασε το πρoβάδισμα σε τρεις περιπτώσεις, πριν τελικά φτάσει στην κατάκτηση του 14ου πρωταθλήματος τα 16 τελευταία χρόνια και του 39ου συνολικά. Αν και ο Παναθηναϊκός ήταν για κάποιο διάστημα στην κορυφή, σταδιακά έχανε έδαφος και τερμάτισε 7 βαθμούς πίσω από τους πρωταθλητές, που είχαν την καθοδήγηση του πανέξυπνου Ερνέστο Βαλβέρδε».

Επίσης σημαντική αναφορά γίνεται και στην στατιστική υπεροχή των «ερυθρόλευκων» σε τομείς, όπως το goal average (διαφορά τερμάτων), όπου ο Ολυμπιακός είχε +53 γκολ, αλλά και τις 23 του νίκες σε 30 αγώνες, που ήταν και οι περισσότερες νίκες ομάδας στην Superleague. «Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν αξιοθαύμαστο χαρακτήρα και νοοτροπία πρωταθλητή καθώς κατάφερα να καλύψουν δύο φορές ντεζαβαντάζ πέντε πόντων, ενώ ο Ερνέστο Βαλβέρδε έγινε μία θρυλική φυσιογνωμία, παρά την απόφασή του να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.Με τη νίκη του στον τελικό του Κυπέλλου επί του Ατρομήτου, ο Ολυμπιακός πανηγύρισε το 15ο νταμπλ, στο τελευταίο μάλιστα επίσημο ματς του Βαλβέρδε στον πάγκο»,

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στον Ατρόμητο, ο οποίος θεωρείται η ομάδα-έκπληξη της φετινής σεζόν, κατακτώντας την υψηλότερη θέση στην ιστορία του, ενώ από παίκτες ξεχώρισε αρχικά τον Μιραλάς, ως MVP της χρονιάς, αλλά και τον Βλαχοδήμο, ως «hot prospect» και παίχτη που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς (για το μέλλον).

Διαβάστε ακόμα:

* Τα καλύτερα γκολ της χρονιάς

* Δεν έχει ταβάνι ο Messi

* Ο κορυφαίος κύριος Rooney (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα