Απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό ζητεί η ΛΑΕ

Απόσυρση του «αντιασφαλιστικού της τερατουργήματος» ζητεί από την κυβέρνηση η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις.

«Ύστερα από 6 χρόνια συνεχών περικοπών στο εισόδημα και τα κοινωνικά δικαιώματα, το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έρχεται να κατεδαφίσει ότι έχει απομείνει σε ένα ακρωτηριασμένο σύστημα κοινωνικής προστασίας και ασφάλειας, θέτοντας σε εφαρμογή ακραίες νεοφιλελεύθερες επιλογές» εκτιμά η Λαϊκή Ενότητα, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου (Π.Σ.) της ΛΑΕ που συνεδρίασε «για τις τρέχουσες εξελίξεις και πιο ειδικά

για το θέμα του αντιασφαλιστικού σχεδίου της κυβέρνησης».

Στην απόφαση του Π.Σ. σημειώνεται ότι «το κυβερνητικό νομοσχέδιο πλήττει βάναυσα όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού σε διαφορετικούς χρόνους, με διαφορετικό τρόπο, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο αρνητικό».

Γίνεται δε λόγος για ενίσχυση της μαύρης εργασίας, για μείωση της συμμετοχής του κράτους στις κοινωνικές δαπάνες, αλλά και για αρπαγή αποθεματικών των ταμείων.

Η ΛΑΕ αναφέρει ότι με την πολιτική της η κυβέρνηση νομιμοποιεί όλες τις περικοπές των προηγούμενων κυβερνήσεων και καταγγέλλει καταλήστευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, επισημαίνοντας ότι «μόνο από την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χάθηκαν 2 δισ. από τα εναπομείναντα αποθεματικά των ταμείων, ποσό που είναι περίπου ίδιο με το ύψος των περικοπών που επιβάλλει στους ασφαλισμένους για το 2016».

«Ένας και μοναδικός πρέπει να είναι ο στόχος: Να μην κατατεθεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Αν η κυβέρνηση επιμείνει, τότε να ανατραπεί αυτό το νομοθετικό έκτρωμα από τους λαϊκούς αγώνες» αναφέρει η ΛΑΕ.

Ζητεί επίσης «να ληφθούν επείγοντα μέτρα για το χτύπημα της εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής, για τον δραστικό περιορισμό της ανεργίας, για να προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος με την ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και την διάθεση μέρους της δημόσιας περιουσίας στο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα».

The post Απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης για το ασφαλιστικό ζητεί η ΛΑΕ appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα