Απόλυτα επιτυχημένο το Greek Economic Forum στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η «Στρογγυλή Τράπεζα για την Ελλάδα» όπου πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. Συντονιστής του forum ήταν ο δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Βασικοί

ομιλητές ήταν οι:

Γιώργος Χατζημαρκάκης, Ευρωβουλευτής, Πρόεδρος Ελλήνων Ευρωπαίων Πολιτών

Μιχάλης Χαλιάσος, Καθηγητής Μακροοικονομικών και Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Γκαίτε της Φρανκφούρτης, Διευθυντής του Κέντρου Χρηματοοικονομικών Μελετών CFS, σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Παύλος Γερουλάνος, πρώην Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού

Κατερίνα Παναγοπούλου, Πρέσβης της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι.

Aλέξανδρος Κασσανδρινός, Διεθνής δικηγόρος Αθηνών- Φρανκφούρτης.

Μαίη Ζαννή, Αν. Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Έλενα Κουντουρά, Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Επίσης παρέμβαση έκαναν με βιντεοσκοπημένες τοποθετήσεις, ειδικά για το GEF, οι παρακάτω:

Noam Chomsky, Αμερικάνος φιλόσοφος, Καθηγητής στο MIT

Γεώργιος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Φωκίων Εγκολφόπουλος, καθηγητής της Σχολής Αεροδιαστημικής και Μηχανολογίας του University of Southern California και διευθυντής Σύνταξης του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού Combustion and Flame

Θόδωρος Σκυλακάκης, Ευρωβουλευτής, μέλος της "Ομάδας της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη" και Πρόεδρος του κόμματος "ΔΡΑΣΗ "

Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Πολυγλωσσίας και Νεολαίας

Janez Potocnik, Επίτροπος Commission για το περιβάλλον

Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Πρόεδρος Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Στο τέλος όλων των εισηγήσεων ακολούθησε ενθουσιώδης διάλογος μεταξύ εισηγητών και προσκεκλημένων της στρογγυλής τράπεζας. Επίσης συμμετείχαν εκτός των άλλων, ο μητροπολίτης Βελγίου κος Αθηναγόρας (προσφωνώντας χαιρετισμό) και ο πρόεδρος της Ελληνικής κοινότητας Βρυξελλών κος Δημήτρης Αργυρόπουλος.

Η οργανωτική επιτροπή του Greek Economic Forum και ιδιαίτερα ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος κύριοι Αντώνης Πιτταράς και Ευάγγελος Αγγελάτος αντίστοιχα, δεσμεύτηκαν για το επόμενο Greek Economic Forum πάντα με στόχο τη διαμόρφωση μίας δυνατής, ισχυρής και προοδευτικής Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα