Απολαυστικός συνδυασμός! Συνταγή για καρμπονάρα με σολομό για απαιτητικούς ουρανίσκους

Η αυθεντική συνταγή της καρμπονάρας δέχεται και παρεμβάσεις. Προσθέτεις σολομό, μερικά αρωματικά και το αποτέλεσμα σε εκπλήσσει. Δοκίμασέ το και δεν θα χάσεις.

Υλικά

350 γραμμ. σπαγγέτι500 γραμμ. πράσινα φασολάκια3 μεσαία κρεμμύδια3 σκελίδες σκόρδο2 λεμόνια10 ντοματίνια1 μικρό ματσάκι φρέσκο μαϊντανό200 γραμμ. καπνιστός σολομός3 κουταλιές βούτυρο6 κουταλιές κρέμα γάλακτος Διαδικασία

Βράζετε τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο και τα στραγγίζετε. Βράζετε τα φασόλια

για 6 – 8 λεπτά. Τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

Ψιλοκόβετε το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Πλένετε προσεκτικά τα λεμόνια, παίρνετε το ξύσμα τους και στη συνέχεια τα στύβετε. Πλένετε και κόβετε στην μέση τα ντοματίνια. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό, καθώς και τα ψάρια σε μικρά κομμάτια.

Αναμιγνύετε σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι το βούτυρο και το κρεμμύδι και τηγανίζετε για 3 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού και τηγανίζετε για 1 λεπτό ακόμα. Αφαιρείτε 3 κουταλιές από αυτό το μείγμα σε ένα μπολ και να το βάζετε στην άκρη.

Προσθέτετε τα ντοματίνια και το σολομό στο τηγάνι και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 2 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνετε 3 κουταλιές χυμό λεμονιού, 75 ml ζεστό νερό και 4 κουταλιές κρέμας γάλακτος. Μαγειρεύετε για 1 λεπτό. Προσθέτετε τα μακαρόνια και το μαϊντανό.

Αφήστε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά ενώ ετοιμάζετε παράλληλα τη σαλάτα. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε 3 κουταλιές χυμό λεμονιού, τις υπόλοιπες 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος και το κρεμμύδι. Με αυτό το dressing ανακατεύετε τα φασόλια.

Μοιράζετε τα μακαρόνια σε 4 ζεστά, βαθιά πιάτα. Σερβίρετε με σαλάτα στο πλάι. Μπορείτε να προσθέσετε στα μακαρόνια και στη σαλάτα, κόκκινο τσίλι, μαύρο πιπέρι και αλάτι, ανάλογα με τη γεύση που προτιμάτε.

The post Απολαυστικός συνδυασμός! Συνταγή για καρμπονάρα με σολομό για απαιτητικούς ουρανίσκους appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα