Από τρομοκράτες…«λογοτέχνες» – Μετά τον Κουφοντίνα εκδίδει βιβλίο και ο Σάββας Ξηρός

10:23 9/3/2014 - Πηγή: KoolNews

Στα «λογοτεχνικά» πονήματα έχουν στρέψει πλέον το ενδιαφέρον τους οι καταδικασμένοι για την συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «17Ν». Μετά τον Δημήτρη Κουφοντίνα έτοιμοι να εκδώσει βιβλίο είναι και ο Σάββας Ξηρός.

Το «Έθνος της Κυριακής» δημοσιεύει αποκλειστικές φωτογραφίες, στις οποίες ο ισοβίτης εικονίζεται να επιμελείται το εξώφυλλο της έκδοσης με τίτλο «Πολιτική Ευθύνη».

Ο πολυτραυματίας –που έχει σοβαρό πρόβλημα στα μάτια από την έκρηξη

στον Πειραιά το 2002– κρατάει μεγεθυντικό φακό, κάνοντας τις τελευταίες διορθώσεις του βιβλίου, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, ανάμεσα στους «υποστηρικτές» της συγγραφικής προσπάθειας συγκαταλέγονται δύο πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Για το εξώφυλλο που επέλεξε ο Σάββας Ξηρός για το βιβλίο του, όπως διακρίνεται, έχει επιλεγεί μια ασπρόμαυρη φωτογραφία από διάδρομο φυλακών, χωρίς ιδιαίτερο συμβολισμό.

Στα τέσσερα κεφάλαια του βιβλίου του, ο «Μιχάλης» φέρεται να περιγράφει λεπτομέρειες για το πώς ξεκίνησε τη δράση του, ποιοι τον μύησαν, πώς έμαθε να χρησιμοποιεί όπλα.

Από το πόνημά του δεν θα μπορούσε να λείπει η κριτική για τους τρόπους ανάκρισης, αλλά και τις συνθήκες κράτησής του στις φυλακές.

Σε σχέση, πάντως, με τη μύησή του στη 17Ν, αλλά και το πρόσωπο που αποτέλεσε τον «έμπιστό» του στην οργάνωση, τον έχει... προλάβει ο Δ. Κουφοντίνας.

Όπως περιγράφει ο «Λουκάς», ο Σάββας Ξηρός ήταν αγαπημένος φίλος του και μαζί «υπέγραψαν» πολλά τρομοκρατικά χτυπήματα.

Μάλιστα, ήταν ξανά οι δυο τους κατά την επίθεση που σχεδίαζαν στον Πειραιά, στην οποία ο «Μιχάλης» τραυματίσθηκε.

Ήταν η αρχή του τέλους για την 27χρονη δράση της οργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα