Από τον Κόρφα στο Μπουρούση και τον Κρστιτς – Άγριο ξύλο από ελληνικές ομάδες [βίντεο]

Με αφορμή τον χθεσινό άγριο καυγά του Μπέγκιτς με τον Μενσά Μπονσού το koolnews.gr θυμάται «ομηρικούς» καυγάδες στα μπασκετικά γήπεδα της Ευρώπης.

Πρώτα ξεκινάμε με την σύρραξη Ελλάδας και Σερβίας στο Τουρνουά Ακρόπολις. Η κόντρα Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού συνεχίστηκε και σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Ο Φώτσης ήρθε στα «χέρια» με τον

Μίλος Τεόντοσιτς , ο Κώστας Τσαρτσαρής με τον Μιλένκο Τέπιτς και ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης με τον Νεμάνια Κρίσιτς.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον καυγά του Ντίνου Αγγελίδη σε αγώνα του Αρη με την Μπεσίκτας. Τότε έπειτα από κάποια φυσιολογικά σπρωξιματάκια πάνω στο ματς, ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ της τουρκικής ομάδας Γκάρι Αλεξάντερ είχε ρίξει μπουνιά στον διεθνή παίκτη, προκαλώντας πανδαιμόνιο στο Αλεξάνδρειο, που πήρε... φωτιά.

Το 1991 ο Άρης αντιμετώπισε στο «Αλεξάνδρειο» τον ΠΑΟΚ για τον πέμπτο τελικό. Τότε ο Μπάρλοου έκανε λάθος στην επαναφορά για τον ΠΑΟΚ, ο Νίκος Γκάλης πάσαρε στον «δράκο και ο τελευταίος με τρίποντο στην εκπνοή διαμόρφωσε το 86-85, κάνοντας την ολική ανατροπή για τον «Αυτοκράτορα» που στο επόμενο παιχνίδι πήρε και το τελευταίο του πρωτάθλημα. Μετά την λήξη του αγώνα Πρέλιεβιτς και Γκάλης μας χάρισαν έναν από τους μεγαλύτερους καβγάδες.

Από το μακρινό 1988 έρχεται το επόμενο βίντεο και την τρομερή μπουνιά του Τζον Κόρφα στον Γιάνκοβιτς. Ο ΠΑΟΚ έπαιζε στον Ερυθρό Αστέρα για την πρόκριση στην επόμενη φάση και σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι άναψαν τα αίματα και το γήπεδο έγινε ρινγκ.

Θα κλείσουμε αυτό το μίνι αφιέρωμα με τον πιο επεισοδιακό αγώνα Ολυμπιακού Παναθηναϊκού. Στα ματς των «αιωνίων», εκεί και αν έχει πέσει ξύλο. Στον πέμπτο ημιτελικό των πλέι οφ του 2002 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όλα ξεκίνησαν όταν ο Λάζαρος Παπαδόπουλος πήρε ένα ριμπάουντ και γυρίζοντας χτύπησε με τον αγκώνα του τον Ρισασέ. Ο Γάλλος παίκτης, ο Παπαδόπουλος, ο Τόμιτς και ο Μποντιρόγκα έγιναν μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου κουβάρι, με τις μπουνιές να... πέφτουν σύννεφο.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα