Από τον «Γιο του Σαούλ» στις «Ατίθασες»! Τα υποψήφια φιλμ για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

Η ανακοίνωση των ταινιών, που μπαίνουν στην τελική ευθεία για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, είναι γεγονός! Εννιά φιλμ διεκδικούν μια θέση στην πεντάδα των υποψηφιοτήτων για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας στην 88η Απονομή των Βραβείων.

Από τη λίστα, δεν θα μπορούσε να λείπει ο «Γιος του Σαούλ» από την Ουγγαρία

αλλά και οι «Ατίθασες» για λογαριασμό της Γαλλίας, που κέρδισαν κοινό και κριτικούς με το σενάριο, τη σκηνοθεσία και τους πρωταγωνιστές τους. Άξια αναφοράς, η απουσία του «The Assassin» του Χου Χσιάο - Χσιέν, το «Ένα Περιστέρι Έκατσε σε ένα Κλαδί Συλλογιζόμενο την Ύπαρξη του» του Ρόι Αντερσον αλλά και το «Arabian Nights» του Μιγκέλ Γκομές από την Πορτογαλία.

Όσον αφορά στην Ελλάδα; Η χώρα μας είχε υποβάλλει ως υποψήφια για φετινή ξενόγλωσση ταινία το «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα, που δεν κατάφερε να μπει στην shortlist.

Αναλυτικά…

«Η Ολοκαίνουργια… Καινή Διαθήκη» του Ζάκο Βαν Ντορμέλ (Βέλγιο)«Οι Ατίθασες» της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιβέν (Γαλλία)«Ο Λαβύρινθος της Σιωπής» του Τζούλιο Ριτσιαρέλι (Γερμανία)«A War» του Τόμπιας Λίντχολμ (Δανία)«Theeb» του Νάτζι Αμπου Νοβάρ (Ιορδανία)«Στην Αγκαλιά του Φιδιού» του Σίρο Γκουέρα (Κολομβία)«Viva» του Πάντι Μπρίθνατς (Ιρλανδία)«Ο Γιος του Σαούλ» του Λάσλο Νέμες (Ουγγαρία)«The Fencer» του Κλάους Χάρο (Φιλανδία)

The post Από τον «Γιο του Σαούλ» στις «Ατίθασες»! Τα υποψήφια φιλμ για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα