Από την αντικερί στην αμύθητη περιουσία: Η οικογένεια Μαρτίνου, το φιλανθρωπικό έργο και η απόπειρα απαγωγής

Επί σειρά δεκαετιών συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τους ισχυρότερους Έλληνες πλοιοκτήτες. Οι οικογένεια Μαρτίνου, σήμερα διαχειρίζεται έναν στόλο αποτελούμενο από 137 πλοία - χωρητικότητας πολλών εκατομμυρίων τόνων - και φυσικά μια ανυπολόγιστη περιουσία.

Ο πατέρας τους, γνωστός αντικέρ της Αθήνας, διατηρούσε ένα από τα πιο φημισμένα καταστήματα με αντίκες στην οδό Πανδρόσου, στο Μοναστηράκι. Η μητέρα του, Αθηνά Μαρτίνου, το γένος Μεθενίκη, ήταν ο συνδετικός κρίκος της οικογένειας

με την ναυτιλία, όντας γόνος μεγάλης εφοπλιστικής οικογένειας. Η επιχείρησή τους, μάλιστα, ήταν ένας πανίσχυρος κολοσσός στον χώρο της ναυτιλίας και εκεί τα τρία παιδιά της οικογένειας, ο Ντίνος, ο Ανδρέας και ο Θανάσης - αν και πλέον έχουν πάρει διαφορετικούς δρόμους – έκαναν τα πρώτα τους βήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, ήταν κοντά στα τέλη της δεκαετίας του '60 όταν η Αθηνά Μαρτίνου, αποφάσισε να αναμειχθεί προσωπικά με την ναυτιλία δημιουργώντας την ναυτιλιακή εταιρία Thenamaris, παίρνοντας μαζί τα τρία της παιδιά για να αποσυρθεί χρόνια μετά αφήνοντάς τους τα ηνία.

Η «συγκατοίκηση» βέβαια χωρίς την παρουσία της μητέρας δεν ήταν εύκολη και το 1991 πρώτος ο Θανάσης Μαρτίνος, αποχωρεί για να ιδρύσει την δική τους εταιρία με το όνομα, Eastern Mediteranean (East Med). Στα μέσα της ίδιας δεκαετίας, αποχωρεί και ο Ανδρέας και βάζει «πλώρη» για την Minerva Marine, αφήνοντας στο τιμόνι της οικογενειακής επιχείρησης τον μικρότερο αδελφό, Ντίνο.

Οι δραστηριότητες και των τριών νέων επιχειρήσεων κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα, αφού δραστηριοποιούνται κυρίως με τα δεξαμενόπλοια και σε δεύτερη φάση με τα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου με σημαντική προσφορά στην οικονομία. Από το 1993 μέχρι σήμερα υπολογίζεται πως τα τρία αδέλφια έχουν παραγγείλει περισσότερα από 100 πλοία, ενώ δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον και για τα μεταχειρισμένα, επιβεβαιώνοντας το μεγάλο επιχειρηματικό αισθητήριο της οικογένειας μετά τις αμέτρητες πετυχημένες συμφωνίες στο ενεργητικό τους.

Ο Έλληνας εφοπλιστής, Ανδρέας Μαρτίνος, και η σύζυγός του, Αλεξάνδρα, έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, την Αλίκη, τον Ανδρέα-Ιωάννη (Κίκο) και την Αταλάντη. Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου, αντιπρόεδρος της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» χαρακτηρίζεται για την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την επιθυμία της να βοηθάει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και κυρίως τα παιδιά.

Ο γιος της οικογένειας ήταν και ο χθεσινός πρωταγωνιστής της κινηματογραφικής απόπειρας απαγωγής στις 3.30 το μεσημέρι στην Βούλα, όταν μια ομάδα αγνώστων με την βοήθεια ενός κλειστού φορτηγού, Mitsubishi, και ενός άσπρου μικρό Citroen επιχείρησαν να ακινητοποιήσουν τον 33χρονο επιχειρηματία.

Οι οικογένειες Μαρτίνου θεωρούνται εκτός από τα πιο ισχυρά ονόματα στον χώρο της ναυτιλίας, και από τις πιο αθόρυβες σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημοσιότητα εκτός δουλειάς.

Τόσο ο Ανδρέας Μαρτίνος όσο και ο γιος του Κίκος είναι ιδιαίτερα χαμηλών τόνων σαν άνθρωποι. Ενώ, σύμφωνα με το TLIFE, κάθε καλοκαίρι κάνουν τις διακοπές της στην Αντίπαρο, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με την απλότητα ως το πιο βασικό τους χαρακτηριστικό. Μάλιστα, στο τέλος της σεζόν η οικογένεια κάνει πάρτι με καλεσμένους όλο το νησί, αφού η αγάπη και η εκτίμηση του πρόσωπό τους είναι αμοιβαία!

Σπάνια φωτογραφίζονται σε κοσμικά πάρτι, αφού προτιμούν να περνούν απαρατήρητοι φορώντας πάντα πολύ απλά και λιτά ρούχα. Συνήθως απολαμβάνουν το φαγητό τους σε διάφορα κινέζικα εστιατόρια ή ήσυχα ταβερνάκια. Δεν θα τους συναντήσει ποτέ κάποιος σε σικ στέκια και γνωστά κλαμπ. Προτιμούν πάντα τα απλά και αυθεντικά παρά κάτι κραυγαλέο. Μάλιστα κάποιοι υποστηρίζουν ότι ακολουθούν το μότο που ακολουθεί και η οικογένεια Νιάρχου «vivre cache vivre heureux» που σημαίνει «ζήσε κρυμμένος, ζήσε ευτυχισμένος».

Μαρτίνοι και Λιβανοί: Δύο οικογένειες θαλασσόλυκων

Ο Κίκος Μαρτίνος πριν παντρευτεί τη Μαρίνα Λιβανού ήταν περιζήτητος εργένης! Τον Ιούνιο του 2009 όμως, μετά από δύο χρόνια σχέσης, έγινε ο γάμος που συζητήθηκε πολύ στους κοσμικούς κύκλους. Η Μαρίνα, κόρη του εφοπλιστή Γιώργου Λιβανού και της Λίτας Βοϊβόδα, και ο Κίκος παντρεύτηκαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στο Λονδίνο. Στο μυστήριο παρευρέθηκαν, όπως είναι φυσικό, πολλά ηχηρά ονόματα από την εφοπλιστική και την ευρύτερη επιχειρηματική σκηνή, όχι μόνο της χώρας, αλλά και από το εξωτερικό.

Η νύφη, που φημίζεται για το στιλ της, επέλεξε ένα απλό, λευκό, κομψό νυφικό, ενώ ο γαμπρός φόρεσε σμόκιν. Οι λαμπεροί καλεσμένοι και τα άφθονα φαγητά και ποτά ήταν αυτά που πρόδιδαν ότι πρόκειται για ένα κοσμικό γάμο του οποίου η γιορτή κράτησε αρκετές μέρες!

Ένα χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 2010, βάπτισαν τον μονάκριβο γιο τους στην Κορωνίδα, τo ιδιωτικό νησί της οικογένειας Λιβανού, μία ανάσα από τις Σπέτσες. Όλο το ελληνικό αλλά και βρετανικό τζετ σετ βρέθηκε εκεί. Φυσικά το όνομα αυτού είναι Ανδρέας, από τον παππού του ο οποίος ήταν πολύ συγκινημένος σε όλη την διάρκεια του μυστηρίου. Ο Αλέξανδρος Τσαβλίρης, αδελφός της μητέρας του νεοφώτιστου, ο οποίος πάντρεψε το ζευγάρι, ήταν ένας από τους νονούς, μαζί με άλλους συγγενείς.

Δημοσίευση by Koolnews.gr.
Keywords
Τυχαία Θέματα