Από τη Μαίρη Συνατσάκη στην Τζέσικα Άλμπα: Διάσημοι-θύματα bullying

Μπορεί τώρα πια να είναι αρεστοί από τους περισσότερους, όμως στην παιδική τους ηλικία δεν ίσχυε το ίδιο. Δεν είναι λίγοι οι επώνυμοι που βίωναν τον εφιάλτη του bullying (σχολικός εκφοβισμός) όταν ήταν παιδιά…

Από τις πρώτες που μίλησαν για αυτή την άσχημη εμπειρία ήταν η Μαίρη Συνατσάκη. Η παρουσιάστρια, που είχε αφιερώσει και χορογραφία της στο εν λόγω θέμα κατά

την περσινή της συμμετοχή στο «Dancing with the stars», έχει παραδεχτεί ότι στα εφηβικά της χρόνια βίωσε το bullying από μία ομάδα συμμαθητριών της που την ακολουθούσαν και την κορόιδευαν σχεδόν παντού.

Γυρνώντας πίσω το χρόνο, η Καλομοίρα δεν έχει να θυμάται ευτυχισμένα παιδικά χρόνια, καθώς πολλές φορές αναγκαζόταν να υπομένει τα πειράγματα και τις προσβολές των συμμαθητών της, λόγω του τρόπου που μιλούσε, αλλά και γιατί οι γονείς της ήταν φτωχοί. «Όσοι από εσάς βρίσκεστε σε ευάλωτη ηλικία και πιστεύετε τις αρνητικές ηλιθιότητες που σας λένε οι άλλοι, ακούστε με σας παρακαλώ: αγνοήστε όλους αυτούς τους ηλίθιους που σας κοροϊδεύουν. Να είστε ο εαυτός σας. Εγώ ως παιδί υπήρξα θύμα bullying στο σχολείο όλη την ώρα. Οι συμμαθητές μου με κορόιδευαν επειδή τραγουδούσα παντού, λόγω του τρόπου που μιλούσα, και επίσης επειδή οι γονείς μου ήταν φτωχοί και με πήγαιναν στο σχολείο με παλιό αυτοκίνητο», δήλωσε η τραγουδίστρια στο παρελθόν.

1 από 6 < ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΠΟΜΕΝΗ > Τζέσικα Άλμπα Καλομοίρα Ντορέττα Παπαδημητρίου Ριάνα Κέιτ Γουίνσλετ Μαίρη Συνατσάκη

Ούτε για την Ντορέττα Παπαδημητρίου δεν ήταν όλα ρόδινα στα μαθητικά της χρόνια. Οι συμμαθητές της δεν την φώναζαν με το όνομά της, αλλά την αποκαλούσαν Σαραβάκο, γιατί είχε πολύ γυμνασμένα πόδια. Αυτό την έκανε να ντρέπεται για τα πόδια της και για πολλά χρόνια δεν φορούσε φούστες. «Είχα πάντα γυμνασμένο σώμα και μυς και όταν πήγαινα σχολείο υπήρξα κατά κάποιο τρόπο κι εγώ θύμα bullying. Οι συμμαθητές μου με έλεγαν διάφορα πράγματα, αλλά το... Σαραβάκος ήταν το κυριότερο. Με έλεγαν Σαραβάκο γιατί είχα πολύ γυμνασμένα πόδια. Κατέληξα να μην φοράω φούστες μέχρι πολύ μεγάλη. Ξεκίνησα να είμαι εντάξει με όλο αυτό με το που έμεινα έγκυος».

Η εκθαμβωτική Ριάνα δεν «τύφλωνε» πάντα στο πέρασμά της άντρες και γυναίκες. Το χρώμα της την είχε βάλει σε... περιπέτειες όταν ήταν μικρή. «Το γεγονός πως είχα πιο ανοιχτό χρώμα δέρματος δεν αποτελούσε πρόβλημα στο σπίτι μου, αλλά ήταν όταν πήγα σχολείο. Κάτι που πραγματικά με μπέρδεψε στην αρχή» δήλωσε η γνωστή τραγουδίστρια.

Σε ηλικία 15 ετών ζύγιζε περισσότερο από 80 κιλά και oι bullies την κορόιδευαν για το μέγεθός της, τόσο μάλιστα, που τις είχαν βγάλει το παρατσούκλι «blubber» (σημ. λίπος φάλαινας). Σίγουρα η Κέιτ Γουίνσλετ πήρε... εκδίκηση από τους βασανιστές της, αφού είναι μία από τις πιο διάσημες ηθοποιούς στον κόσμο. Όπως έχει πει: «Με εκφόβιζαν επειδή ήμουν παχουλή. Που είναι όλοι αυτοί τώρα;»

Μια από τις πιο γλυκές και όμορφες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, είχε περάσει δύσκολα παιδικά χρόνια. Η Τζέσικα Άλμπα έχει παραδεχτεί: «Με εκφόβιζαν τόσο άσχημα που ο πατέρας μου συνήθιζε να με πηγαίνει στο σχολείο για να μην μου επιτεθούν» αποκάλυψε, προσθέτοντας ότι ως παιδί δεν είχε τις πολυτέλειες που είχαν άλλα παιδιά: «Έτρωγα το γεύμα μου στο γραφείο του ιατρείου έτσι ώστε να κάθομαι μαζί με τα άλλα κορίτσια. Εκτός από το ότι ήμουν μιγάς, οι γονείς μου δεν είχαν χρήματα. Έτσι δεν είχα ποτέ τα καλά ρούχα ή την ωραία σχολική τσάντα»

The post Από τη Μαίρη Συνατσάκη στην Τζέσικα Άλμπα: Διάσημοι-θύματα bullying appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα