Απειλητικά SMS σε κινητά διαδηλωτών στέλνει η ουκρανική κυβέρνηση

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας στέλνει απειλητικά μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα των χιλιάδων ανθρώπων που διαδηλώνουν.Η ουκρανική κυβέρνηση φαίνεται πως χρησιμοποίησε την τεχνολογία για να εντοπίσει όλους όσους έχουν πάρει μέρος στις μαζικές διαδηλώσεις που οργανώνονται τον τελευταίο καιρό στη χώρα. Οι αρχές όμως, δεν αρκούνται απλά και μόνο στον εντοπισμό των διαμαρτυρόμενων καθώς τους στέλνουν και μηνύματα στα κινητά τους τηλέφωνα.

«Αγαπητέ συνδρομητή, έχετε καταγραφεί σαν συμμετέχων σε μια μαζική

αναταραχή» αναφέρει το μήνυμα που έστειλαν εχθές τα μεσάνυχτα οι Αρχές σε χιλιάδες διαδηλωτές των οποίων τα κινητά εντοπίστηκαν στη συγκέντρωση στο Κίεβο.

Η αποστολή των μηνυμάτων αποτελεί την συνέχεια του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα στην Ουκρανία και προβλέπει ότι οποιοσδήποτε συμμετάσχει σε διαδήλωση που κρίνεται βίαια, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης. Ο συγκεκριμένος νόμος εφαρμόστηκε εχθές για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια επεισοδίων και ακολουθεί ένα παρόμοιο μοτίβο με νόμο που βρίσκεται σε ισχύ στην Ρωσία.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης για εκφοβισμό των διαδηλωτών μέσω μηνυμάτων, δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα καθώς λίγο μετά την αποστολή ξέσπασαν νέες μαζικές διαδηλώσεις στο Κίεβο.

Keywords
Τυχαία Θέματα